Kinyitnak a szállodák

Eilat az utolsó helyen - fotó: Israeltourism / Flickr

Jó néhány hotel nyit újra Eilaton a savouti hétvégét kihasználva. A Dan hotelláncnak három szállodája is van a városban, de egyelőre csak a Dan Eilat Hotelt nyitják újra.

Lior Muchnik, a Dan Hotels igazgatója és az Eilati Szállodaipari tanács elnöke a Jerusalem Postnak adott interjújában kiemelte: A szálloda az egészségügyi minisztérium javaslatai alapján kezdi meg működését. A büféjellegű étkezések helyett felszolgálók és szakácsok fogják kiszolgálni a vendégeket az átlátszó válaszfalakkal tagolt étteremben. A hotel szolgáltatásai – mint a társalgó vagy a medence – pedig a távolságtartás és a szigorú higiéniai szabályok betartásával vehetők igénybe.

Muchnik szerint az eilati szállodaipar hamarabb magához térhet az ország többi részéhez képest, hiszen itt a legmagasabb (90%) a belföldi turizmus aránya. A szakember elmondása szerint a savouti hétvégére 48 óra alatt beteltek a szobafoglalások: júniusra a szállodáik 62%-át, júliusra pedig 80%-át lefoglalták.

A Dan Hotelsben egy négytagú családnak két szoba az ünnepi hétvégére 8700 sékelbe kerül, amely 20% kedvezményt tartalmaz. A szolgáltatás ára egyébként 11 700 sékel.

A Golden Crown hotellánc is újra nyitja három szállodáját Haifán és Názáretben, természetesen az egészségügyi minisztérium ajánlásai alapján. A szállodalánc názáreti hotele megújulva, 270 szobával, 33 méteres úszómedencével, két edzőteremmel, egy új élményfürdő részleggel és 12 rendezvényteremmel várja a vendégeket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.