Rendkívüli ugrás: egy nap alatt 79 új korona-beteg

Az adatok szerint 1909 aktív beteg van Izraelben. Egészségügyi Minisztérium: Ismételten felhívjuk a nyilvánosság figyelmét, hogy óvakodjunk az önelégültségtől, mert téves az az általános hangulat, hogy a korona mögöttünk van

Az Egészségügyi Minisztérium csütörtök este kiadott adatai szerint az elmúlt nap folyamán 79 új korona-fertőzést diagnosztizáltak Izraelben. A minisztérium bejelentése szerint az elmúlt 48 órában szokatlan növekedés tapasztalható a betegek számában.

Eddig 16 872 koronafertőzöttet azonosítottak, és jelenleg 1909 aktív beteg van Izraelben. 36 beteg van légzőkészülékhez csatolva. “A minisztérium ismét arra sürgeti a lakosságot, hogy ne essen önelégültségbe, és szigorúan tartsa be az iránymutatásokat. Az a gondolkodásmód, hogy a korona már mögöttünk van – helytelen” – közölte az Egészségügyi Minisztérium nyilatkozata.

“Ha napi száz új beteget regisztrálnak, akik nem a meglévő járvány-gócokból származnak – például külföldről, idősotthonokból vagy magas megbetegedéssel rendelkező közösségekből –, a kormánynak újra kell értékelnie a könnyítéseket” – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök a hónap elején, bevezetve néhány “figyelmeztető jelzést” a vírus elleni küzdelemben A második jel a betegek számának tíz napon belüli megduplázódása, a harmadik jel pedig az, hogy a súlyosan betegek száma eléri a 250-et.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.