Egy izraeli alkalmazás élesíti a homályos fotókat

Az izraeli székhelyű MyHeritage Ltd. genealógiai vállalat új funkciót fejlesztett, amely homályos, alacsony felbontású vagy gyenge minőségű fényképeket éles fókuszba helyez – jelentette be a cég csütörtökön. Az új szolgáltatás elérhető a cég honlapján, valamint az iOS és az Android számára is készítettek ingyenes mobilalkalmazást.

A MyHeritage fotójavító növeli a régi vagy homályos fényképek felbontását, hogy az azokban megjelenő arcok élesek és jól kivehetők legyenek. A fejlesztés különösen akkor hasznos, ha történelmi fényképeken alkalmazzuk, ahol az arcok gyakran kicsik és homályosak, de ugyanolyan jól működik az új színes fényképeknél is.

A szolgáltatás akkor működik a legjobban, ha több ember is megjelenik a képen, és az élesített arcok nagyításai egyenként is megtekinthetők.

Az eredeti fotók sértetlenek maradnak, azokhoz nem nyúl az alkalmazás, ehelyett több változatot hoz létre az eredeti példány mellé.

A 2003-ban alapított izraeli cég családfák készítését teszi lehetővé a felhasználók számára történelmi dokumentumok – például népszámlálási adatok, bevándorlási papírok, házasságlevelek és temetkezési nyilvántartások – segítségével történő kereséssel. A társaság 2016-ban indította el a genetikai tesztelési szolgáltatást, amely DNS-adatok alapján segíti az ősök és az etnikai hovatartozás felkutatását.

A fényképjavító alkalmazás itt érhető el, a fekete-fehér fotókat színessé varázsoló alkalmazást pedig itt próbálhatjuk ki.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.