Újabb helyi kijárási korlátozások léptek életbe

Újabb helyi kijárási korlátozásokat vezettek be több izraeli településen a koronavírus-járvány folyamatos terjedésének megfékezésére – jelentette a ynet pénteken.

A Tel-Avivtól északra eső tengerparti Bat Jamot és Asdód három lakónegyedét “korlátozott övezetnek” minősítette a kormány, ahol péntektől tilos a tízfősnél nagyobb gyülekezés. Bat Jamban az ötödik osztálytól felfelé, Asdódban pedig teljesen bezárták az iskolákat.

A Negev sivatagban található, beduinok lakta Ararában meghosszabbították a helyi zárlatot, de Jaffó Adzsami negyedében és Rahat beduin városban feloldották a korlátozásokat, miközben növelték az általános óvintézkedések, a maszkviselés és a távolságtartás ellenőrzését.

A fertőzések száma az óvintézkedések és a megemelt bírságok ellenére tovább nő, az egészségügyi minisztérium adatai szerint ez előző 24 órában 668 izraeliről derült ki, hogy vírushordozó. Ez a szám egyre jobban megközelíti a március 31-én mért rekordot, a 729 új fertőzöttet az Iszrael Hajom, vagyis Izrael ma című napilap szerint.

Az egészségügyi minisztérium a hadsereg további segítségét kérte, mert a laboratóriumok nem képesek megbirkózni a sok teszttel. Az utóbbi egy héten naponta közel 20 000 tesztet végeztek el, amelyek kiértékelésben a hadsereg katonai elsősegélynyújtói is segítenek.

- Hirdetés -

Április vége óta először meghaladta a százat az igazolt koronavírus-hordozók száma az izraeli hadseregben. Jelenleg 113 pozitív esetet tartanak nyilván, és 4661 katona és hadi alkalmazott került házi karanténba.

Izraelben 6084 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Ez a szám május 29-én még 1917 volt. A járvány megjelenése óta 22 400 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 309-en haltak meg a Covid-19 betegségben. Jelenleg 47-en súlyos betegek, 29-en vannak lélegeztetőgépen.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.