A Miniszterelnöki Hivatal és az Egészségügyi Minisztérium közös nyilatkozatot adott ki, mely szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök ma összehívta a kormányt, hogy megvitassa a szükséges korlátozásokat, tekintettel a koronavírus morbiditásának hirtelen növekedésére.

Az Egészségügyi Minisztérium ajánlása alapján a kormány egyhangúlag határozott a következő korlátozásokról:

[A Kneszet jóváhagyása szükséges:]

– Bezárnak a rendezvénytermek, klubok és bárok.

– Éttermek: Legfeljebb 20 fő zárt térben és egymástól távol lévő asztalok esetén legfeljebb 30 fő szabad térben.

– Bezárják az edzőtermeket és a nyilvános uszodákat.

– Felfüggesztik a kulturális előadások megtartását.

– Nem engedélyezett a klubok és bárok működtetése a szállodák területén sem. 

[Csak az Egészségügyi Minisztérium főigazgatójának rendeletére van szükség az alábbi döntések meghozatalára:]

– Az imaházakban egyidejűleg legfeljebb 19 fő tartózkodhat.

– Egyéb összejövetelek: Legfeljebb 20 résztvevő vehet részt, 2 méteres távolságtartással, maszkok viselésével.

– A szervezett sporttevékenység megtartása csak közönség nélkül lehetséges. (Nincs változás a jelenlegi helyzethez képest)

– Nyári iskola, nyári táborok és ifjúsági tevékenységek megtartása csak óvodáskortól a negyedik osztályos korig megengedett. A kormány felhatalmazza az Egészségügyi Minisztérium főigazgatóját, hogy a felsőoktatási miniszterrel konzultálva döntést hozzon az ötödikesek vagy annál idősebbek oktatási tevékenységéről.

– Autóbuszok: Legfeljebb 20 fő utazhat egy buszon. A Kormány felhatalmazza a közlekedési minisztert, hogy az egészségügyi miniszter és az Egészségügyi Minisztérium beleegyezésével új számot határozzon meg (azonnal hatályba lép)

– Minisztériumok és kormányzati szervek: A közszolgálati biztos által megállapított szabályok szerint a dolgozók legalább 30%-a otthoni munkavégzésre áll át.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.