A koronavírus kabinet minisztere megszegte saját kormányának karantén-előírásait

A Ynet híradása alapján Gila Gamliel (Likud) miniszter az előírásokat megszegve, a lakóhelyétől 150 kilométerre, Tiberiáson tartózkodott az ünnepek alatt, és ott vett részt a jom kipuri imán.

Gamliel, aki a koronakormányban a környezetvédelmi miniszteri tisztséget tölti be, megfertőződött, teljes családja koronavírusos.

A miniszterasszony a helyi média megkeresését sokáig kerülte, de az elmúlt órában közleményt adott ki, miszerint a karantén előírásokat valóban megszegte, és nem otthonában, hanem a férje szüleinél tartózkodott az ünnepek alatt, és hajlandó az emiatt járó bírságot megfizetni.

Gamliel azonnali leváltását, lemondását követelik, miután annak is felmerült a gyanúja, hogy Gamliel megpróbálta eltitkolni a fertőzés okát, és megtévesztette az epidemiológiai vizsgálatot végző egészségügyi vizsgálatot végző szakembereket. Először azt állította, hogy a család a sofőrjétől fertőződött meg, és az ünnepeket itthon töltötte, amiről Twitter képeket is közölt, de később kiderült, hogy ez nem igaz. A vizsgálat kiderítette, hogy a fertőzés helye a zsinagóga volt, ahol családjával a jogszabályokat megszegve tartózkodott.

Ráadásul a twitteren a következő üzenetet tette közzé:

“Idén a szűk családdal ünnepelünk a szukkában, hogy jövőre ismét vendégül láthassunk. Boldog ünnepet egész Izraelnek” – mielőtt az utasításokat megszegve a 150 km-re, apósánál ünnepelt a kiterjedt családdal.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.