Oktatási Minisztérium: egyelőre ne tanuljanak írást és olvasást az első osztályos tanulók

Az oktatási minisztérium állásfoglalást adott ki, melyben azt javasolják, hogy mindaddig, amíg a tanítás távoktatásban, zoomon keresztül zajlik, ne tanuljanak írást és olvasást az első osztályos tanulók.

Izraelben már az őszi ünnepek előtt bezárták az oktatási intézményeket, és még nem közölték, mikorra és mely korosztályok számára várható a visszatérés a rendes, frontális oktatáshoz.

A kisiskolások oktatásáért felelős miniszteri biztos szerint mindaddig, amíg a frontális oktatás nem lehetséges, a tanároknak nem kell az írás és olvasás elsajátítását tanítaniuk, mert a szakértők szerint az ezzel járó nehézségek súlyos károkat okoznak a tanulóknak, amit később igen nehéz lesz kijavítani.

Mindeközben a szülők szakszervezete azt követeli, hogy az óvodások és a kisiskolások részére haladéktalannal nyissák meg az oktatási intézményeket a megfelelő előírások betartásával, mert ezen korosztályok részére a távoktatás nem megfelelő alternatíva.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.