Vuelta Espana – izraeli az élbolyban

Soha nem tapasztalt jó érzés úgy nézni egy országúti kerékpárversenyt, hogy az ember azt figyelheti, hogy hol vannak a mezőnyben a “mieink”. A Tour de France és a Giro d’Italia után a harmadik nagy körverseny, a Vuelta Espana mai rajtjánál is ott volt az Israel Start-Up Nation csapata.

A korona kicsit összekuszálta a versenynaptárt. A versenyek több mint 100 éves történetében soha nem fordult még elő, hogy az olasz verseny utolsó hete egybeessen a spanyol rajtjával. Így dupla adag bringát kell nézzek egy hétig.

A Vuelta első napján máris egy hegyes-völgyes szakasz várt a versenyzőkre. Az etap elején az emelkedők alaposan megtépázták a mezőnyt, de még az utolsó hegy előtt is ott virított egy izraeli mez az élbolyban: Daniel Martin, a csapat ír kerekese végig az élen maradt. Végül Primoz Roglic és Richard Carapaz mögött harmadikként gurult be a célba. A Vuelta is jól kezdődött az Israel Start-Up Nation csapatnak.

A Giro ma eseménytelen volt a mieinknek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.