Azt írja az újság… avagy hogyan helyettesíthető egy nő?

Azt írja az újság… hogy Izraelen kívül is van élet, ha nem is olyan. Nemcsak itt vannak érdekes technológiai fejlesztések, hanem a Távol-Keleten is. Furcsa módon ott, ahol amúgy is rengeteg az ember, ott akarnak még ezen is spórolni.

Tavaly Kínában a Xinhua tévécsatornán jelent meg az első, mesterséges intelligencián alapuló virtuális bemondónő. Pár napja pedig a Dél-Koreai MNB csatorna mutatta be a virtuális Kim Ju Ha hírolvasót. (A felvételen a fekete inges igazi Kim társalog a sárga kosztümkabátos másolatával).

Elmerengtem azon, hogy szeretném-e, hogy nekem is legyen egy virtuális másolatom. Manapság, amikor a munka és mindenféle ügyintézés amúgy is az internetes térben, gyakran videokonferencián keresztül történik, ez igazán kézenfekvő lenne. A virtuális másolatom szépen bejelentkezne, okosan nézne, és hasznosan hozzászólna a gyűléseken, amiken nekem így nem kéne részt vennem. Én pedig esetleg fel se kelnék, végre egy picit lustálkodnék, pihenhetnék, vagy valami hasznosabbat csinálnék. Aztán ezt tovább lehetne fejleszteni: a másolatom bevásárolna, azaz az internetes boltban mindenfélét megrendelne, főzne (azaz megrendelne házhoz szállított készételeket), és lehet folytatni.

Az anyósommal való kommunikációt is rábíznám a virtuális másolatomra. Mindig megkritizálja az öltözetemet. A másolatom minden alkalommal valami utolérhetetlen új ruhacsodában jelenne meg a képernyőn, és a szuper mesterséges intelligenciájával mosolyogva fogadná az elkerülhetetlen lesújtó kritikát.

Bizony, egy ilyen virtuális nőnek nagyon fejlett mesterséges intelligenciával kell rendelkeznie. Még szerencse, hogy a férfimásolatok sokkal egyszerűbbek lesznek.

És íme, egy intelligens krémes recept, én a saját természetes intelligenciámmal nem értettem meg, mi ebben az intelligens

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 30 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 1 csésze liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tej

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal habosra keverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet.
  3. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 

A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk, és hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton sütjük, majd takarékra vesszük, és 60 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.