Azt írja az újság… avagy hogyan helyettesíthető egy nő?

186

Azt írja az újság… hogy Izraelen kívül is van élet, ha nem is olyan. Nemcsak itt vannak érdekes technológiai fejlesztések, hanem a Távol-Keleten is. Furcsa módon ott, ahol amúgy is rengeteg az ember, ott akarnak még ezen is spórolni.

Tavaly Kínában a Xinhua tévécsatornán jelent meg az első, mesterséges intelligencián alapuló virtuális bemondónő. Pár napja pedig a Dél-Koreai MNB csatorna mutatta be a virtuális Kim Ju Ha hírolvasót. (A felvételen a fekete inges igazi Kim társalog a sárga kosztümkabátos másolatával).

Elmerengtem azon, hogy szeretném-e, hogy nekem is legyen egy virtuális másolatom. Manapság, amikor a munka és mindenféle ügyintézés amúgy is az internetes térben, gyakran videokonferencián keresztül történik, ez igazán kézenfekvő lenne. A virtuális másolatom szépen bejelentkezne, okosan nézne, és hasznosan hozzászólna a gyűléseken, amiken nekem így nem kéne részt vennem. Én pedig esetleg fel se kelnék, végre egy picit lustálkodnék, pihenhetnék, vagy valami hasznosabbat csinálnék. Aztán ezt tovább lehetne fejleszteni: a másolatom bevásárolna, azaz az internetes boltban mindenfélét megrendelne, főzne (azaz megrendelne házhoz szállított készételeket), és lehet folytatni.

Az anyósommal való kommunikációt is rábíznám a virtuális másolatomra. Mindig megkritizálja az öltözetemet. A másolatom minden alkalommal valami utolérhetetlen új ruhacsodában jelenne meg a képernyőn, és a szuper mesterséges intelligenciájával mosolyogva fogadná az elkerülhetetlen lesújtó kritikát.

Bizony, egy ilyen virtuális nőnek nagyon fejlett mesterséges intelligenciával kell rendelkeznie. Még szerencse, hogy a férfimásolatok sokkal egyszerűbbek lesznek.

És íme, egy intelligens krémes recept, én a saját természetes intelligenciámmal nem értettem meg, mi ebben az intelligens

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 30 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 1 csésze liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tej

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal habosra keverjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet.
  3. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 

A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk, és hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton sütjük, majd takarékra vesszük, és 60 perc alatt készre sütjük.