Netanjahu “kiberrendszere”?

Nili Mandler írása

Vajon Netanjahu zsarolja Ganzot a mobilja feltörésekor talált információval, ahogy a látszat mutatja? – Nili Mandler újságírónő Facebook-postja.

____________________________________________________

Benjamin Netanjahu. Kilenc kérdésem lenne Önhöz.

  1. Igaz-e, hogy jó néhány évvel ezelőtt kinevezte magát nemzeti kiberminiszternek anélkül, hogy a kinevezést jóváhagyta volna a kormányban és / vagy a kneszet?
  2. Van-e kapcsolat a nemzeti kiberrendszer és az Ön által működtetett digitális csapat között, amely a hamis Facebook profilok, hamis bejegyzések és hamis megjegyzések gyártásáért felel?
  3. Vajon azért volt-e Önnek olyan fontos, hogy a miniszterelnöki hivatalhoz csatolják a nemzeti kiberrendszert, mert bizonyos országokban a hírek szerint a múltban sikeresen kihasználták a kiberrendszert hamis profilok és bejegyzések létrehozására, és ezekkel a választások torzítására?
  4. Miért tűnik úgy, hogy Önnek rendkívül fontos volt kivonni a Sin Betből, és közvetlenül Önnek alárendelni azt a magas rangú tisztviselőt, aki a kiberügyekért felelt?
  5. Elmondható-e a kormány kibernetikai tanácsadójáról, hogy egyben az Ön személyes kibertanácsadója is – a látszat szerint – politikai célokra?
  6. Vajon tud-e a hamis profilokról, amelyeket az Ön környezetében gyártanak?
  7. Ha elveszíti a választásokat, akkor utasítást ad, hogy nyom nélkül töröljék az elmúlt években létrehozott hamis profilok teljes hálózatát?
  8. Igazak az információk, miszerint a Ganz mobiltelefonját feltörő emberek nem irániak voltak, hanem – a látszat szerint – az Ön digitális csapatának tagjai, vagy a nemzeti kiberrendszer közvetlenül Önnek alárendelt tagjai?
  9. Igazak-e az információk, melyek szerint – csakis a látszat szerint – Ön zsarolta Ganzot a mobiltelefonján talált információval?

Örömmel várom válaszát.

Barátaim, osszátok és terjesszétek!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook