Vakcinabajnokok: Izrael világelső a korona-oltottak számában

A Szoroka kórház személyzetének 20 százalékát oltották be - Fotó: a Szoroka kórház szóvivője

Izrael – úgy tűnik – a szó szoros értelmében “vállvetve” harcol: A koronavírus elleni oltás-kampány megnyitása után a világon az első helyet foglalja el a 100 lakosra jutó oltottak arányában – megelőzve az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Oroszországot.

Bár az oltási kampány Izraelben csak a hét elején kezdődött, a nemzetközi statisztikákat közlő “Our world data” honlap adatai azt mutatják, hogy Izrael a 100 lakosra jutó oltások arányában a világ vezető helyére lépett. Ma (péntek) reggelig ez mintegy 210 ezer beoltott embert jelent – ennek mintegy harmada tegnap kapta meg a vakcinát.

Az adatok szerint Izraelben a védőoltottak aránya 0,83 (majdnem egy fő) / 100 ember. Összehasonlításképpen: az Egyesült Királyságban, ahol az oltásokat korábban megkezdték, ez az arány 100 emberre 0,74, az Egyesült Államokban körülbelül 0,2, Oroszországban 0,14 és Kanadában 0,07 beoltott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet