Vakcinabajnokok: Izrael világelső a korona-oltottak számában

A Szoroka kórház személyzetének 20 százalékát oltották be - Fotó: a Szoroka kórház szóvivője

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Izrael – úgy tűnik – a szó szoros értelmében “vállvetve” harcol: A koronavírus elleni oltás-kampány megnyitása után a világon az első helyet foglalja el a 100 lakosra jutó oltottak arányában – megelőzve az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Oroszországot.

Bár az oltási kampány Izraelben csak a hét elején kezdődött, a nemzetközi statisztikákat közlő “Our world data” honlap adatai azt mutatják, hogy Izrael a 100 lakosra jutó oltások arányában a világ vezető helyére lépett. Ma (péntek) reggelig ez mintegy 210 ezer beoltott embert jelent – ennek mintegy harmada tegnap kapta meg a vakcinát.

Az adatok szerint Izraelben a védőoltottak aránya 0,83 (majdnem egy fő) / 100 ember. Összehasonlításképpen: az Egyesült Királyságban, ahol az oltásokat korábban megkezdték, ez az arány 100 emberre 0,74, az Egyesült Államokban körülbelül 0,2, Oroszországban 0,14 és Kanadában 0,07 beoltott.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?
- Hirdetés -
FORRÁSynet