Az elrabolt Hersh Goldberg-Polin édesanyját a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta

Rachel Goldberg-Polin a Fehér Házon kívül – más elraboltak szüleivel – nyilatkozik a médiának ebben a hónapban – Fotó: Susan Walsh / AP

Rachel Goldberg-Polin, a Gázai övezetben elrabolt Hersh édesanyját a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta. A 23 éves fiát, Hershet október 7-én rabolták el a reimi partiból, miután súlyosan megsérült a Hamasz-támadásban, és elvesztette bal kezét. Kaliforniában született, és szüleihez hasonlóan amerikai állampolgársággal is rendelkezik.

Hersh Goldberg-Polin – Fotó: Facebook

“Goldberg-Polin az elraboltak ügyének és családjaiknak egyik legjelentősebb aktivistája lett ” – írta róla az amerikai magazin, és megjegyezték, hogy küzdelme részeként több tucat vezetővel találkozott a világ minden tájáról, köztük Biden elnökkel és a pápával. „A reményre szükség van” – idézték Rachelt egy nemrégiben készült interjúból. „Hiszek benne, és hinnem kell benne – hogy vissza fog térni hozzánk.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.