Bezárt világ – nyitott könyvek

Szulámit, Kleopátra, Eszter, Theodóra nevei hallatán mi jut eszedbe, kedves olvasó?
Nekem elsőre az, hogy ők a világtörténelem nagy női alakjai, akik hatalmas szerepet vállaltak az ókori történelem dobogóján, néha akaratlanul, nem saját választásukból.

Aztán az, hogy vajon milyenek lehettek mint nők, mint feleségek, kiránynők és királynék akkor, amikor a patriárchális szociális normák voltak előtérben. És egyáltalán kik voltak ezek a nők? Mi igaz a történeteikből, amiket nagy művészek is megörökítettek? Szeretnétek megtudni?

Ha a válaszotok igen, melegen ajánlom Szunyogh Szabolcs idén megjelent Szerelmes királynék című kötetét. Valószínű sokaknak nem kell bemutatnom a szerzőt, aki újságíró, rádiós, író – hiszen már több könyve is megjelent a zsidó vallás, hagyomány, kultúra, etika témaköreiben.

Szerelmes királynék című művében a szerző 288 oldalon át mutatja be történelmi hitelességgel, ám izgalmasan, fordulatosan (néhol erotikusan) a fent említett királynők regényes életét. Pillantást vethetünk szerelmeikre, sikereikre, vereségeikre, rejtélyesen felszárnyaló karrierjeikre és tragédiájukra. Röviden: érdekes, lebilincselő, letehetetlen olvasmány, ami elrepít a jelenből egy titokzatos, rejtélyes múltba.

Most, egy lépéssel az újabb zárlat előtt még fontosabb, hogy nyitva tartsuk könyveinket és az elménket, mert a boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van…

Noran Libro Kiadó, 2020

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.