A második oltás után csak 0.015%-nál mutatták ki a vírust

A Maccabi betegpénztár előzetes adataira hivatkozva hétfő este közölte, hogy a második vakcina-adag beadását követően csak körülbelül 0.015%-nál mutattak ki koronavírus fertőzést.

128 600 ember közül mindössze húsz olyan személyt találtak, aki a második dózist követő több mint egy hét után pozitív tesztet produkált.

Mind a húsz, pozitív tesztet kimutató fertőzött többsége 55 év feletti, fele pedig krónikus betegségben szenved. Mind a húsz beteg betegsége enyhe lefolyású volt: fejfájás, köhögés, gyengeség, vagy fáradtság. A húsz beteg közül egy sem került kórházba.

A Pfizer és a BioNTech szerint az általuk kifejlesztett vakcina a vizsgálatok szerint körülbelül 95%-os hatékonysággal bír.

- Hirdetés -

Izrael több mint kilenc millió lakosából eddig mintegy 2,7 millió kapta meg a vakcinát. Több mint egy milliónak már a második dózist is beadták.

A Maccabi betegpénztár frissítése (2021-01-28): 248 000 másodszorra beoltottból 66-an betegedtek meg könnyebben több mint egy héttel az oltás után, ami kevesebb, mint 0,027%.

- Hirdetés -