Félig lehúzott redőnyök

A félig lehúzott redőny üzenet. Az arra tévedő vevőnek azt üzeni vele az árus, hogy nyitva vagyunk. A piacfelügyelőknek meg azt, hogy zárva a bolt, csak leltározni, szellőztetni ugrottunk be…

Mert a Carmel piac a korlátozó rendelkezések értelmében zárva van, de…

A megszokott tömeg nem hömpölyög úgy a Carmelen, mint a Covid előtti boldog időkben, de mégsem tűnik egy bezárt piacnak.

A törzsvásárlók tudják, hogy ez nem komoly. Leon is, Itzik is ki fog nyitni! És nem tévednek.

Az áru nincs a standokra kipakolva, de ha behajolunk a redőny alá, hogy van e száras zeller, az eladó kihozza. A bátrabbak nem vacakolnak a redőnnyel: minden a ládákban marad, nincs kirakva, így a szűk boltocskában válogatunk a kényelmes, tágas pultok helyett.

A kifőzdék is működnek, bár hivatalosan csak elvitelre főzhetnek. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a megkapott ételt a vendég azért se viszi haza, inkább a környező üres standoknál állva eszi meg.

A sörözők, kávézók környékén meg teraszokat rögtönöznek a ládákból, kukákból azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a piaci vásárlás társas együttlétbe torkoljon.

A boltosok jellemfejlődését jelzi a félig lehúzott redőny.

Az első zárlat idején tényleg minden zárva volt. A második alatt sok bátor boltos kinyitott. Talán a szankciók keményedtek, mert most a harmadik zárlat alatt kristályosodott ki a megoldás: félig nyitva, félig zárva vagyunk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.