Ingyen italt ad egy gasztrobár azoknak, akik náluk oltatják be magukat

Egy izraeli bár csütörtökön oltóközponttá alakult, és ingyen italt kínáltak a náluk beoltott személyeknek, írja a Reuters.

Izrael 9 millió lakosának több mint 45%-a kapott legalább egy adag Pfizer oltást az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint, de a magas átoltottság ellenére egyes szakértők attól tartanak, hogy a részvételi arány gyengülése miatt több időt vehet igénybe az izraeli gazdaság újraindítása.

Mivel a járvány miatt a bárok egyelőre kénytelenek zárva tartani, a tel-avivi Jenia gasztropub az önkormányzattal együttműködve egy szokatlan trükkel nyitotta meg kapuit: a náluk beoltott személyeknek ingyen ital jár.

A bár – az orvosi javaslatnak megfelelően – csak alkoholmentes italokat szolgál fel a procedúrán átesőknek.

“Úgy gondolom, ez egy nagyon jó lehetőség, hogy eljövök és beoltatom magam, mert sem időm, sem lehetőségem nem volt más helyre menni az oltásért” – mondta May Perez a tucatnyi ember közül, akik a helyszínen kapták meg a vakcina első dózisát.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.