„Modern szeánsz”: Az izraeli MyHeritage új eszköze életre kelti a régi fotókat

A „mély nosztalgia” funkció sokakat megmozgat a közösségi médiában, mivel képesek animálni a régóta elhunyt rokonokat; mások arra használják, hogy híres alakokat láthassanak mozgásban

Az izraeli online genealógiai és DNS-tesztelő cég, a MyHeritage nemrégiben kiadott egy új funkciót, amelyet közvetlenül a Harry Potter világából vettek át. A mély tanulási technológia használatával a cég alkalmazása és weboldala bármilyen fénykép animálására képes, és az egyének állóképeit mozgó, kifejező változatokká tudja alakítani.

A cég az új, „mély nosztalgiának” (Deep Nostalgia) elnevezett funkciót úgy hirdeti, mint a távoli múltban élt, régi fényképeken élő rokonok életre keltőjét – bár akármilyen fotóhoz használható.

Az eszköz az utóbbi napokban nagy vihart kavart a közösségi médiákban, számos felhasználó használta régi családi képek animálására.

Sokan heves érzelmekkel reagáltak arra, hogy az alkalmazáson keresztül láthatják, amint az elhunyt szülők és nagyszülők „életre kelnek”.

“Ez egy modern szeánsz” – mondta az izraeli Ayala Zamir-Glick a 12. tévécsatornának. “Olyan érzés, mintha életre keltenénk az embert.”

Mások arra használták az eszközt, hogy különböző történelmi vagy vallási személyiségeket támasszanak életre, mint például Jézus Krisztust, George Washingtont, Mozartot és másokat.

További kreatív felhasználási lehetőség a híres műalkotások mozgóképpé alakítása.

A MyHeritage szerint ez a funkció „új perspektívát ad a családtörténetnek azáltal, hogy reálisan ábrázolja, hogyan mozoghatott és nézhetett ki egy személy, ha videón rögzítették volna”.

Az eszköz előre rögzített sablonvideókat használ az arcok animálásához. „Minden arc számára automatikusan kiválaszt egy preferált illesztőprogramot a tájolása alapján, majd zökkenőmentesen alkalmazza a fotót. Ennek eredményeként egy rövid, kiváló minőségű videoanimáció jelenik meg egy-egy arcról, amely képes mosolyogni, pislogni és mozogni. ”

„Szeretett őseink arcának videoszimulációban való megelevenítésével elképzelhetjük, milyenek voltak a valóságban, és ez új módot kínál arra, hogy kapcsolatba lépjünk családtörténetünkkel” – mondta Gilad Japhet, a MyHeritage alapítója és vezérigazgatója.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁStimesofisrael.com