Több mint 200 sérültet kezelnek a kórházakban, heten súlyos állapotban vannak

Az ország középső és déli részén lévő kórházakban az elmúlt nap során több mint 200 embert kezelnek, akik a Gázai övezet rakétatüzében vagy az izraeli arabok erőszakos zavargásaiban sérültek meg. Közülük heten súlyos állapotban vannak. A kezeltek többsége sokkos állapotban van vagy akkor sérültek meg, miközben légiriadó során a védett helyre tartottak.

A Wolfson Orvosi Központban négy súlyos állapotban lévő embert kezelnek, köztük egy ötéves kislányt, aki tegnap egy holoni busz közelében becsapódott rakétától sérült meg. A Rambam Orvosi Központba kritikus állapotban van egy 84 éves férfi, aki az akkói szálloda gyújtogatásában sérült meg, és egy 16 éves lány, akinek egy feléje dobott kő okozott komolyabb sérülést az arcán.

A nahariai Galil Orvosi Központban négy rendőrt végtagsérülésekkel kezeltek, amelyeket kődobálás okozott az akkói arabok erőszakos tüntetése során, valamint egy önkormányzati ellenőrt, akit fejbe ütöttek, és egy fiatal férfit vágott sebbel a lábán, ami szintén a tüntetés során keletkezett. A kórház egy 17 éves fiút és egy 76 éves nőt is ellátott, akik füstmérgezést szenvedtek a felgyújtott akkói hotelben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.