Rakétatűz Észak-Izraelre

A második libanoni háború óta először rakétákat lőttek Galileára (Sfaram) és a Haifától északra lévő városokra (Krajot, Akko). Az IDF szerint két rakéta a tengerbe csapódott, egy nyílt területre esett és egyet a Vaskupola fogott el.

A Sfaram melletti becsapódás – Fotó: rendőrség

A rakétákat a Türosz térségében található Szeddikine falu környékéről lőtték ki. Egyelőre nem tudni, hogy melyik szervezet áll a támadás mögött, és egyik oldalról sem érkezett hír károkról vagy áldozatokról.

Az IDF válaszként Libanon déli részén támadott célpontokat.

A mentők közölték, hogy az északi támadásban nincsenek áldozatok, kivéve kettőt, akik könnyű sérüléseket szenvedtek a biztonságos helyre történt futás során. A lakosok nem kaptak külön utasításokat a hadsereg polgárvédelmi parancsnokságától.

Hétfőn hat lövedéket lőttek ki Izrael északi részére, amire tüzérségi támadás volt a válasz. Múlt csütörtökön három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett.

Izrael 2006-ban háborút indított a Hezbollah radikális libanoni párt gerillái ellen, akiknek jelentős hátországuk van Libanon déli részén, és fejlett rakétaarzenállal rendelkeznek. Azóta nagyjából nyugalom honol a határrégióban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.