30 évvel ezelőtt, 1991. május 24-én a Salamon-hadműveletként ismert akció során 15 000 etióp zsidót szállítottak Izraelbe. Sárfán István gondolatai az akció évfordulóján.

Nézem a 30 éve Etiópiából kimenekített zsidókról készült képeket.

Megrendítő fotográfiák!

Különösen a gyerekek szeme beszédes, például azé a tömegben megbúvó kis srácé, akinek a tekintete valószínűleg találkozik valamelyik egyenruháséval: ez a kis fekete lurkó már ott, a reptér lépcsőjén, még senkiföldjén már biztonságban és otthon érezte magát.

És az akkori mieink! Az éppen, hogy pelyhedző állú fiatal katonák – akik azóta már valószínűleg többször is megjárták a hadak útját – között felfedeztem nem is egy, mostanra “megemberesedett” nagy-kutyát, akik maguk is tacskó-korukban tették le a névjegyüket.

Fiaink, lányaink, akik ma vigyáztok ránk, szolgáljátok a hazát: eszetekbe jutott már, hogy a marsallbot a ti tarisznyátokban is benne van?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.