Jóváhagyták a holnapi zászlós felvonulás megrendezését

Omer Barlev frissen kinevezett belbiztonsági miniszter befejezte a helyzetértékelést Kobi Shabtai rendőrbiztos, az IDF, a Sabak és a Nemzetbiztonsági Tanács részvételével, amelyben bemutatták neki a holnapi (kedd) kelet-jeruzsálemi zászlós felvonulás biztosítására készült operatív terveket. A helyzetértékelés végén Barlev közölte: “Az volt a benyomásom, hogy a rendőrség felkészült, és hogy komoly erőfeszítéseket tettek az élet és a közbiztonság érzékeny szövetének fenntartása érdekében.”

Korábban a Közös Lista felszólította őt és Bennett miniszterelnököt, hogy mondják le az eseményt:

A Hamasz eszkalációra figyelmeztet, és azzal fenyeget, hogy reagál, ha megrendezik a Siratófalhoz és Kelet-Jeruzsálem muzulmán negyedében tervezett felvonulást. A hadsereg megerősítette a Vaskupola védelmi rendszert az ország déli részén.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.