Gyönyörű győzelem!

Izrael a labdarúgó-világbajnokság selejtezőjén Ausztria válogatottját fogadta. Nem akármilyen meccs volt.

Ideges védelmi hibák az izraeli oldalon. Ennek nem lesz jó vége. De: az 5. percben Solomon tisztára játssza magát az osztrák 16-osnál. Védhetetlen lövés a hosszú felső sarokba.

Izrael- Ausztria 1:0

Három perc múlva mégis csak a védekezés kapkodása hozza a fordulatot. Tibi eladott labdájából az osztrák csapat a 8. percben egyenlít… De a játékvezető nem adja meg, mert a vendég csatár, Leimer szó szerint “lekezelte” a labdát a lövés előtt. Marad az 1:0. 

Aztán a kapuhoz szögeznek minket az osztrákok a következő tíz percben. Sokszor szerencsével, de megússzuk gól nélkül. 

A 20. percben végre eljutunk az osztrák kapuig. Zahavitól indul a támadás, és végül Dabburt találja helyzetben Solomon beadása. Begurítja. 

2:0-ra vezetünk.

25. perc: Alaba teszi le a labdát az izraeli tizenhatostól egy méterre. Szabadrúgása elszáll az izraeli kapu fölött.

Aztán a 31. percben egy eladott osztrák labdával Zahavi meg sem áll a tizenhatosig, és 8 méterről a hosszúba vágja.

3:0 

Az osztrákok megroppannak: egyre veszélytelenebb támadásokat vezetnek, így jött volna el a szünet, de Baumgartner egy sikeres kiugratásból szépít.

3:1

Most Arnautovic lövése csattan a kapufán. Korán hittük azt, hogy ez a meccs már megvan.

SZÜNET

A második félidő egy Arnautovic helyzettel indul, amit egy eladott labdának köszönhetünk. Marciano védi. Két perc múlva újra az ő bravúrja kell. Sok a védelmi hiba. Aztán megint Arnautovic elé kerül a labda az izraeli tizenhatosnál. Ráfordul a kapura, védhetetlen lövés. 

3:2

Kettős cserével frissít az izraeli válogatott. Weissmann az egyik, aki pályára lép. 3 perc sem kell, hogy éppen ő játssza magát tisztára a vendég kaputól 20 méterre. Felvarrja a bal felső sarokba:

4:2

Az osztrákok támadnak többet, de az izraeli ellentámadások veszélyesebbek.
72. perc: Zahavit csak szabálytalanul tudják megállítani. 26 méterről a sorfalba lövi a szabadrúgást. Davidzada is helyzetbe kerül rögtön azután, hogy pályára lép. Ezek most a mi perceink. Tíz van még hátra. Nem látom az erőt az osztrákokban a fordításhoz. Újabb eladott labda a tizenhatosunk előtt, és megint Marciano kapus bravúrja kell a mentéshez. 

Két komoly helyzettel válaszolunk. A szöglet után pedig matt az osztrákoknak: Zahavi fejezi be az akciót, az ötösről a vendégkapuba pofozza a labdát.

5:2

Ezzel vége is a rendes játékidőnek.

A hosszabításban már nincs említésre méltó motívum.

Fontos győzelem!

Izrael – Ausztria 5:2

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.