Sokallták a Bennett család étkezési költségeit – ezentúl mindent saját zsebből fizetnek

Fotó: Naftali Bennett Facebook-oldala

Naftali Bennett miniszterelnök bejelentette, hogy ezentúl családja saját zsebből fogja fizetni az étkeztetés költségeit. Bennett azután tette ezt a bejelentést, hogy közéleti vitát váltott ki a család által az ételrendelésért kifizetett összeg, amit az állam finanszíroz – írja az Új Kelet live.

“Bár viselkedésünk a szabályoknak megfelelő volt, tisztában vagyok a nyilvánosságban keltett érzéssel” – mondta Bennett. „Ezért bejelentettem az irodám munkatársainak, hogy ezentúl a családom mindenfajta étkezési költségét magam állom.”

Bennett hivatala vasárnap azzal utasította vissza a 13-as csatorna előző esti riportját a raananai otthonában való feltételezett extravagáns kiadásokról, hogy a kiadások még így is jóval alacsonyabbak elődje, Netanjahu kiadásainál.

A szombat esti riportban közölt adatok szerint a Bennett család költségei a raananai otthonukban havi 50 000 sékelt tesznek ki, amely nem tartalmazza a biztonsági költségeket és más alkalmazottak fizetését. Többek között azt is állították, hogy ebből a havi költségből 11 500 sékel megy elviteles rendelésre.

“Mivel nincs titkolnivalónk, és csak a nyilvánosságnak vagyunk kötelesek elszámolni, itt vannak a teljes adatok” – közölte Bennett irodája.

A Miniszterelnöki Hivatal szerint Bennett otthonának kiadásai (takarításra, személyzetre és élelmezésre) havi 87 700 sékelt (9,3 milló Ft) tesznek ki, míg Benjamin Netanjahu jeruzsálemi és keszáriai rezidenciájára havonta 280 800 sékelt (29,6 millió Ft) költöttek.

A Miniszterelnöki Hivatal közölte, hogy “a Bennett család házában nem alkalmaznak szakácsot, ezért a hat fős család részére külső étkeztetést vesznek igénybe, ami minden szabálynak megfelel. A kiadások költsége lényegesen kevesebb, mint egy szakács foglalkoztatása a rezidencián, valamint az előző miniszterelnök és családja étkezési költségeihez képest.”

Azt is közölték, hogy “a miniszterelnök házában nyolc tisztviselőt lehet alkalmazni különböző beosztásokban, összesen havi 102 000 sékel (10,8 millió Ft) költségben. Ezt a személyzet számot teljes mértékben kihasználták az előző miniszterelnök hivatali idejének nagy részében, összehasonlítva Bennett miniszterelnökkel, aki mindössze három személyt foglalkoztat, összesen havi 48 000 sékel (5 millió Ft) költségben.”

“A miniszterelnök a jeruzsálemi Balfour utcai rezidenciát a Sabak és a Miniszterelnöki Hivatal Védelmi Osztályának régóta kért biztonsági felújítása miatt nem tudja használni. Ezt az álláspontot a múltban sokszor ismertették. Ezért az állam részt vesz a raananai háztartási kiadások finanszírozásában, hogy a miniszterelnök számára biztosítsa a feladatai ellátásához szükséges szolgáltatásokat és keretet, amely az évek során minden miniszterelnököt és családját megillette.”

A teljes cikk itt olvasható.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.