Újabb fenyegető levelet küldtek egy puskagolyóval Bennett fiának

A Bennett család, 2021 – Fotó: Miniszterelnöki Hivatal

Egy újabb fenyegető levelet küldtek egy puskagolyóval Naftali Bennett miniszterelnök nagyobbik fiának (16), Yoni Bennettnek. A levelet továbbították a rendőrségnek és a Sabaknak, akik a Lahav 433-as egységben indítottak nyomozást. Ez már a második fenyegető levél, amelyet a héten küldtek a Bennett családnak. 

A levelet nem feltétlenül ugyanaz a személy küldte, aki az elsőt. A jelentés szerint a küldő időt fordított arra, hogy információkat gyűjtsön Bennettékről, és ismerheti a családot.

A Sabak és a rendőrség kedden bejelentette, hogy nyomozás folyik a korábbi fenyegető levél ügyében, amelyhez szintén csatoltak egy puskagolyót. A nyomozás részleteire vonatkozóan teljes hírzárlatot rendeltek el. Az ügyben érintett források szerint a levelet előző nap, hétfőn küldték, és fenyegetést tartalmazott a miniszterelnök, felesége Gilat és legidősebb fiuk, Yoni ellen.

Ugyanezen források szerint a levélben az állt, hogy “elérünk hozzátok”. A puskagolyó csatolása miatt a nyomozók egyéb fenyegetésekhez képest ennek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak. A bejelentést követően a Miniszterelnöki Hivatal közölte, hogy megerősítették a biztonságot a Bennett család körül. Bennett fia, Yoni aznap este reagált a családját ért fenyegetésre, és ezt írta Instagram-fiókjába: “Bárcsak 50 évvel ezelőtt lennénk, olyan időben, amikor nem uszítottak gyilkosságra.” 

Biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy nem gondolják, hogy komoly veszély fenyegetné a miniszterelnököt vagy családját, de mint minden fenyegetést, ezt is komolyan kezelik.

Az első levél állítólag kedd reggel érkezett a miniszterelnök felesége, Gilat munkahelyére, és “részletes gyilkossági fenyegetést” tartalmazott Bennettet és családját célozva.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.