A nagyszabású szobrászati alkotásairól ismert Tal Tenne Czaczkes, először 2019 augusztusában helyezte el a tel-avivi partszakaszon a Beach Ball című szobrát, amelyet az izraeli strandokról összegyűjtött többezer műanyagszemétből készített. Most – 2022 augusztusának elején – a Tel-Avivi Városháza jóvoltából ismét látható, sőt tapintható a környezetszennyezés rémségének fontosságára felszólító játékos alkotás, ezúttal a Frishman strandon.

Tal Tenne Czaczkes konceptuális művész a Bezalel vizuális kommunikációs tanszékének diplomása és egykori oktatója. Tanulmányai alatt kitüntetéses ösztöndíjat is kapott, hogy részt vegyen egy szemeszteren a School of Visual Arts intézményben, New Yorkban. Alkotásait kiállították az Izrael Múzeumban, a Tel-Aviv Múzeumban, a Holon Művészeti Központban, a Rabin téren és Izrael különböző galériáiban. Czaczkes általában talált tárgyakat és játékokat használ. Fantáziavilágokat szed szét és rekonstruál, amivel a belső gyermekségre hívja fel a figyelmet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.