Szavazni kell!

És hogy miért? Mert nincs más választásunk. Elmondja az utca embere:

Tamar (51): Véleményem szerint a szavazás nem csak jog, hanem állampolgári kötelesség annak érdekében, hogy a magam és a családom számára megfelelő életmódot válasszam.

Ifat (53): Én azért megyek ma el szavazni, hogy az ország folytathassa a korrekció és növekedési folyamatot egy olyan országban, amelyet több mint egy évtizede minden területen elhanyagoltak. Az elmúlt évben a partnerség és párbeszéd révén elősegítettek olyan társadalmi folyamatokat, aminek segítségével kezelni kezdték a tömegközlekedés, a jólét, a gazdasági egyenlőtlenség, az előttünk álló óriási válság – a klímaválság – területeinek problémáit. Ha nem megyünk el szavazni, akkor visszatérünk egy lázító, rasszista, szélsőséges, korrupt és messianisztikus diskurzushoz, ami tönkreteheti Izraelt. Egy sötét helyre, amely veszélyes mindazok számára, akik a demokráciát és a közrendet választják. Csak a változás blokkjához tartozó pártokra való szavazással kerülhetjük el ezt a zsákutcát.

Mika (22): Mert Kahana-nak igaza lett.

Shirley: Hogy legközelebb már csak 4 év múlva kelljen.

Lior (49): Ben-Gvir miatt. Bibit tisztelem, sokat tett az országért, de nem tudom és nem is akarom lenyelni Ben-Gvirt. Túlságosan jobbra ment Bibi, radikalizálódott és túl sok hidat égetett fel. Remélem, lejön a magas fáról, és elég bölcs lesz ahhoz, hogy belássa: a nép nem „teljes jobboldalt”, hanem mérsékelt jobbközép koalíciót akar. Hajrá Ganz! Hozzon nekünk jobbközép kormányt!

Végül egy szavazóurnánál “kihallgatott” beszélgetés:

Egy kisfiú mindenképpen meg akarja nézni az osztálytermét, ami most szavazóhelység.

– Hova lettek a székeink? Az asztalaink? Miért csinálják ezt?

– Akik itt bedobják a borítékjukat abba a dobozba, azok döntik el, hogy ki vezesse az országunkat, Izraelt. Olyan emberek vezessék, akik nem engedik, hogy bántsanak minket – így a mama.

– És azt se engedjék, hogy egymást bántsuk!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.