A világ legnagyobb tenyésztett húsgyárát építi egy izraeli cég az Egyesült Államokban

Grafika: Believer Meats

A laboratóriumi húsgyártás nemrégiben újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor egy izraeli vállalat elkezdte építeni a világ eddigi legnagyobb húsgyárát az egyesült államokbeli Wilson városában – írja a Singularity Hub nyomán a Rakéta.

Bár az állatok levágása nélküli, sejtmérnöki tudomány segítségével tenyésztett hús egyelőre csak Szingapúrban engedélyezett, az izraeli Believer Meats nagy fába vágta a fejszéjét: egy közel 20.000 négyzetméteres gyár építését kezdte meg az egyesült államokbeli Észak-Karolinában. A cég ígérete szerint a 10.000 tonnás termelési kapacitással a létesítmény a maga kategóriájában a legnagyobb lesz a világon.

A világ első tenyésztett hamburgerének bemutatása egy londoni sajtótájékoztatón 2013. augusztus 5-én – Fotó: World Economic Forum / Wikipedia

Mindez 123 millió dollárjába (átszámítva mintegy 47 milliárd forintjába) kerül a vállalatnak, ami hatalmas befektetésnek tűnik, tekintve, hogy a hatósági engedélyt a termesztett hús előállítására és értékesítésére sehol, így az Egyesült Államokban sem kapták még meg. Yaakov Nahmias, a cég egyik alapítója szerint évek óta dolgoznak az FDA-vel (Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság) a jóváhagyás megszerzésén.

A cikk folytatása itt olvasható >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSRakéta