Dago gazdijával együtt sebesült, együtt fekszenek a kórházban

A hétfő reggeli félresikerült dzsenini razziában közepesen súlyosan megsebesült a hadsereg állományába tartozó Dago kutya is, és őrmester gazdájával együtt fekszenek a kórházban, szomszédos ágyakon. Dagó belső vérzésektől szenved, a medencecsontja is eltört, amikor a sebesült katonák kimentésében segédkezett, akiknek katonai járműve egy odakészített pokolgépre futott – mint a Jpost is beszámolt róla.

Dagot a sebesült katonákkal együtt helikopteren evakuálták a haifai Rambam kórházba. A megérkezése utáni CT vizsgálat igazolta az első diagnózist, és a törést is kimutatta. Két állatorvos vigyáz rá: egy civil kutató állatorvos, és állandó kezelőorvosa, a kutyás “Okec” katonai egység saját állatdokija.

Dago nyugtatókat kapott, és mozdulatlanul fekszik gazdija melletti ágyán. Őrmestere sebesülését könnyűnek, az övét közepesnek ítélték.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.