Hárman megsebesültek egy merényletben Izraelben, Gázában folytatódtak a hadműveletek, sok áldozat

A terrorista a lövöldözés idején, a támadott buszról

Három izraeli megsebesült vasárnap reggel egy késeléses merényletben Beer-Sevában, a Negev-sivatag fővárosában – jelentette be az izraeli rendőrség. A támadót lelőtték. A Gázai övezeti fegyveres konfliktusban pedig hivatalos palesztin közlések szerint újabb hetvenöt palesztin vesztette életét vasárnapra virradóan.

Az izraeliek elleni támadást Beer-Seva buszpályaudvarán követték el. A 28 éves Nadzsi Abu Freh – aki a jelentős részben beduinok lakta Rahat városban élt – késével könnyebben megsebesítette az izraeli hadsereg egyik tisztjét és két járókelőt. A támadót a helyszínen egy másik katona agyonlőtte – derül ki a rendőrség jelentéséből.

A Gázai övezetben a hétvégén is folytatódtak a Hamasz palesztin szélsőséges szervezet elleni izraeli hadműveletek. Az izraeli hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat jelentése szerint megöltek négy magas rangú Hamasz-terroristát az övezet északi részén található Sifa kórház épületegyüttesében, ahol a harcok ottani kiújulása óta, az elmúlt két hétben több száz fegyverest letartóztattak és több mint kétszázat megöltek az izraeli egységek.

“Az elmúlt napon ismét több tucat terrorista halt meg az övezetben, és a légierő körülbelül nyolcvan célpontot támadott, köztük épületeket és egyéb terrorista infrastruktúrát” – közölte a hadsereg szóvivője vasárnap.

A Hamasz fennhatósága alatt álló gázai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a vasárnapra virradóan végrehajtott izraeli légicsapásokban legkevesebb hetvenöt palesztin vesztette életét.

Izraelben bejelentették azt is, hogy a gázai éhínség enyhítésére szombaton a ciprus Lárnaka kikötőjéből elindult a második segélyszállítmány csaknem négyszáz tonna élelmiszerrel. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve tengeri folyosót hoztak létre, hogy megkönnyítsék az előzetesen átvizsgált rakományok eljuttatását az övezetbe.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.