Négy katona meghalt egy bombarobbanásban Gázában – Hírszüret

00:00
A mai frissítések véget értek.
A következő napi frissítésekért.

23:14
IDF: A hadsereg megtámadta a rafahi kilövőállásokat, ahonnan a rakétákat lőtték korábban Beer Sevára

22:03
A tűzoltók két helyen próbálják eloltani a Kirjat Smonára kilőtt rakétatámadás nyomán keletkezett tüzeket

21:49
A Fehér Ház: követeljük a rafahi átkelő azonnali megnyitását segélyek bejuttatására

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby kijelentette, hogy az Egyesült Államok “aggodalommal követi” a rafahi műveletet, és követeli a rafahi átkelő azonnali megnyitását A túszegyezség és a tűzszünet egyelőre megegyezés nélkül zárult le, de hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok szerint még át lehet hidalni a felek közötti szakadékokat. (Reuters)

21:20
Uniós külügyi szolgálat: Izraelnek biztosítania kell az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát

Az Európai Unió elítéli a megszállt Kelet-Jeruzsálem területén, az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) épülete ellen május 9-én elkövetett két gyújtogatást, és felszólítja az izraeli hatóságokat, hogy biztosítsák az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát – közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) pénteken.

Az uniós külügyi szolgálat szóvivője útján közzétett közleményében hangsúlyozta: az UNRWA szolgáltatásai és humanitárius segítségnyújtása Gázában és az egész régióban alapvető fontosságúak. Az ENSZ-ügynökség kulcsfontosságú szerepet játszik a régió stabilitásának biztosításában.

“Felszólítjuk az izraeli hatóságokat, hogy biztosítsák az ENSZ személyzetének és helyiségeinek biztonságát a nemzetközi jog szerinti kötelezettségeivel összhangban, és állítsák bíróság elé az elkövetőket” – fogalmaztak. Az EU elítéli Arje King jeruzsálemi alpolgármester legutóbbi nyilatkozatait, amelyek további támadásokra buzdíthatnak diplomáciai helyiségek ellen. Az Európai Unió felszólítja az izraeli hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket ennek megakadályozására – közölte az uniós külügyi szolgálat. (MTI)

20:47
Dél-Afrika a Nemzetközi Bírósághoz: sürgősségi parancsot kell kiadni Izrael ellen a rafahi műveletet követően

Dél-Afrika a Nemzetközi Bírósághoz (ICJ) fordult azzal a követeléssel, hogy adjon ki további sürgősségi parancsokat Izrael ellen a rafahi hadműveletet követően – áll a hágai hivatalos közleményben. Dél-Afrika fellebbezésében azt állítja, hogy a Bíróság néhány hónappal ezelőtti végzései nem reagálnak a Gázai övezetben azóta bekövetkezett változásokra.

Februárban a Bíróság elutasította Dél-Afrika azon kérését, hogy szigorítsák az Izraellel szembeni parancsokat, mivel az a szándéka, hogy hadműveletet indítson Rafahban. A bíróság akkori határozatában kimondta, hogy Izraellel szemben nem szabnak ki további végzéseket, és a januárban kiadott végzések szerint kell eljárnia. (Reuters)

20:44
Az ENSZ Közgyűlés határozatban szólította fel a Biztonsági Tanácsot a palesztin államiság elutasításáról szóló döntés felülvizsgálatára

Az ENSZ Közgyűlés határozatban szólította fel a Biztonsági Tanácsot pénteken, hogy vizsgálja felül korábbi elutasító döntését a palesztin állam elismeréséről, és tegye lehetővé, hogy Palesztina az ENSZ 194. tagállama legyen. A nagy többséggel elfogadott dokumentum a palesztinok számára új jogokról és kiváltságokról is rendelkezik. Az Egyesült Államok előzőleg közölte, hogy nemmel szavaz az arab államok és palesztin hatóság támogatásával voksolásra bocsátott tervezetről. (MTI)

20:41
A legújabb műholdfelvételek a rafahi menekülttáborok gyors kiürülését mutatják

Az ENSZ becslései szerint hétfő óta több mint 110 ezren menekültek el Rafahból az izraeli hadsereg erőinek a város keleti külterületére való behatolása miatt. A legújabb műholdfelvételek a háború korábbi szakaszaiban a Rafahban létesített menekülttáborok gyors kiürülését mutatják.

19:52
Nagy tűz ütött ki a Ramim hegygerincen a rakétatámadást követően

19:49
Az IDF szóvivője: Az egyik rakéta közvetlenül egy játszóteret talált el

Ma este a Beer Seva játszóterén a rakéta – Fotó: Eliyahu Hershkovitz
A rakéta okozta károk Beer Sevában, ma este – Fotó: Eliyahu Hershkovitz

19:20
Beer Sevában, Hacarimban és a környező területeken megszólaltak a légiriadók

Légiriadó Beer Sevában, ma (péntek) este – Fotó: Eliyahu Hershkovitz

19:15
További amerikai egyetemeken számolta fel a tüntetést a rendőrség, Arizonában könnygázt is bevetettek

Bostonban, Philadelphiában is felszámolta a rendőrség a palesztinpárti, Izrael-ellenes egyetemi tiltakozótáborokat pénteken hajnalban, az arizonai Tucsonban könnygázt is bevetettek a tüntetés feloszlatása érdekében.

Bostonban a Massachusettsi Műszaki Egyetemre (MIT) a péntek hajnali órákban rohamfelszerelésben érkeztek rendőrök, akik 15 percet adtak a tüntetőknek, hogy hagyják el a törvényellenes tiltakozás helyszínét. A hatóság 10 ellenszegülő diákot letartóztatott, valamint a táboron kívül kezdett újabb tüntetést felszámolta. A sátrakat eltávolították az intézmény területéről.

Bővebben:

18:59
Az ENSZ Közgyűlése elfogadta a Palesztin Hatóság pozíciójának megerősítésére irányuló javaslatot; az Egyesült Államok és Izrael ellenezte

Az ENSZ Közgyűlése jóváhagyta azt a javaslatot, amely a Palesztin Hatóság pozíciójának megerősítésére irányul a szervezetben, és újra felvetette a Biztonsági Tanács kérését, hogy fogadják el teljes jogú tagállamként, Palesztina Államként. 143 ország szavazott a javaslat mellett, kilenc ország ellenezte (köztük az USA és Izrael), 25 ország pedig tartózkodott.

18:58
Rakéták zuhantak Kirjat Smonára, és megrongáltak egy házat, egy autót és infrastruktúrát a városban

Kevesebb mint egy óra leforgása alatt két rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára és környékére. Az IDF szóvivője elmondta, hogy körülbelül 35 kilövést hajtottak végre, és ebből körülbelül 15-öt elfogtak. A rakétatámadás egy házat és egy autót, valamint a város infrastruktúráját rongálta meg. A Felső-Galileai Regionális Tanács bejelentette, hogy a 90-es főút mentén több tűz is keletkezett a becsapódások következtében, és a tűzoltók dolgoznak az eloltásukon. A Kirjat Smonát és a közeli Margaliot mosávot ért legutóbbi rakétatámadás során a riasztó túl későn kapcsolt be.

Kirjat Smona ma (péntek) délután – Fotó: Kirjat Smona önkormányzata

18:10
Egy nő könnyebben megsérült egy Beer Sevára lőtt rakétától

A Beer Seva-i rakétabecsapódás helyszíne, ma – Fotó: Eliyahu Hershkovitz

Egy harmincas éveiben járó nő könnyebben megsérült, valószínűleg egy elfogórakéta törmelékeitől, miután rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Beer Seva felé. A Szoroka Kórházban kezelik. A városra és környékére összesen öt rakétát lőttek ki, közülük négy nyílt területre zuhant.

17:49
Riasztók aktiválódtak Kirjat Smonában és környékén

17:43
Négy katona életét vesztette egy pokolgéprobbanásban a Gázai övezet északi részén

A hadsereg bejelentette, hogy négy katona, a Nahal-dandár 931-es zászlóaljának harcosai meghaltak egy pokolgép felrobbanásában a Gázai övezet északi részén. Itai Livni (19) őrmester Ramat Hasaronból; Yosef Desa (19) őrmester Kirjat Bialikból; Armias Makorio (19) őrmester Beer Sevából; és Daniel Levy (19) őrmester Kirjat Mockinból. A robbanás akkor történt, amikor az erők a Gázaváros déli részén található Zeytun negyedben folytattak tevékenységet. Egyelőre még nem világos, hogy ez egy aláaknázott házban történt-e, vagy az egyik utcában végrehajtott erőátcsoportosítás során. Ugyanabból a zászlóaljból egy tiszt és egy másik katona súlyosan megsérült a robbanásban.

Egy másik incidensben a Gázai övezet déli részén a 401. dandár 9. zászlóaljának két harcosa súlyosan megsérült egy harckocsira lőtt páncéltörő rakéta következtében.

17:39
Légiriadók aktiválódtak Beer Sevában, Hacerimben, Lakijában és a környező területeken

17:37
Légiriadó volt a felső-galileai Yiftach kibucban

17:12
Galant: Ha nem fejezzük be a légierő amerikai beszerzését, a gépek érkezése három évet csúszik

16:43
A háborús kabinet és a politikai-biztonsági kabinet jóváhagyta az IDF tevékenységének folytatását Rafahban

16:13
Palesztin források: A Hamasz a következő napokban fokozni kívánja a harcokat a Gázai övezet északi részén és Gázavárosban

A Gázai övezetben tartózkodó palesztin források azt mondták, hogy a Hamasz és a többi frakció az elkövetkező napokban fokozni kívánja az IDF elleni hadműveleteket a Gázai övezet északi részén és Gázavárosban. A cél az, hogy megüzenjék Izraelnek, hogy a Gázai övezet északi részén még hét hónapos harcok után is működnek parancsnoki és irányító struktúrák, és még egy Rafah elfoglalására irányuló hadművelet sem vet véget a háborúnak.

16:02
IDF: terrorista infrastruktúrákat semmisítettünk meg a Zeytun negyedben folytatott hadművelet során, alagútaknákat találtunk el Kelet-Rafahban

Az IDF arról tájékoztatott, hogy a Gázaváros déli részén található Zeytun negyedben az erők által végrehajtott rajtaütés során terrorista infrastruktúrákat semmisítettek meg, fegyvereket és a Hamasz hírszerzési eszközeit találták meg. Egy másik hadműveletben, Kelet-Rafahban a csapatok terrorista infrastruktúrákat semmisítettek meg, és fegyvereket és alagútaknákat fedtek fel. A hadsereg tájékoztatása szerint több tucat terrorista vesztette életét a Rafah térségében végrehajtott hadműveletben.

15:39
IDF: A légierő katonai épületet és terrorista infrastruktúrát támadott Dél-Libanonban

Az IDF bejelentette, hogy a légierő megtámadta a Hezbollah két emberét egy katonai építmény közelében a dél-libanoni Yaron faluban, valamint egy terrorista infrastruktúrát Kila falu területén. Leida község területén egy katonai épületet is megtámadtak.

Eközben Dél-Libanonban két halálesetről számoltak be egy izraeli támadásban Tir Kharfa városában. A jelentések szerint egy távközlési cég két technikusáról van szó, akik a libanoni hadsereggel együttműködve az infrastruktúra javításán dolgoztak.

14:24
Riasztók aktiválódtak Kirjat Smonában és környékén, ellenséges drónok beszivárgására figyelmeztetve

14:15
IDF: Legalább két páncéltörő rakétát lőttek ki Misgav Am környékére

Legalább két páncéltörő rakétát lőttek ki az északi határon lévő Misgav Am területére – közölte az izraeli hadsereg. A Felső-Galileai Regionális Tanács szerint ennek nyomán tűz ütött ki, de személyi sérülés nem történt.

13:59
Tűzváltás az izraeli hadsereg katonái és a Hamasz terroristái között a Gázaváros déli részén található Zeytun negyedben

A Nahal Brigád erői jelenleg a Gázaváros déli részén található Zeytun negyedben tevékenykednek. A térségben több incidens is történt, többek között összecsapások és terroristákkal való tűzváltások.

13:51
Egy harcos közepesen, 11-en pedig könnyebben megsérültek darázscsípés következtében a Gázai övezetben

Egy harcos közepesen, 11-en pedig könnyebben megsérültek darázscsípés miatt, miután egy IDF-egység darázsfészekbe ütközött a Gázai övezet déli részén – jelentette az IDF. A harcosokat kórházba szállították kezelésre.

13:25
Izraeli tankok vannak Rafah nyugati és keleti része közötti ütközőúton

Izraeli tankok foglalták el a Rafah nyugati és keleti részét elválasztó utat, és körülveszik a város keleti oldalát. A lakosok szüntelen lövöldözésről és robbanásokról számoltak be a város északkeleti részén.

12:31
Tűz ütött ki a jeruzsálemi Ramot-erdőben; Tűzoltó repülőgépek küzdenek a lángokkal

Tűzoltó repülőgép a Ramot-erdő felett – Fotó: הערשי פרלמוטר תיעוד מבצעי כבאות והצלה ירושלים
Tűz a Ramot-erdőben, ma – Fotó: היחידה האווירית כבאות והצלה לישראל

(Haaretz)

11:38
Az Európai Unió külügyminisztere: Spanyolország, Írország és más európai országok május 21-én elismerik a palesztin államot

Spanyolország, Írország és más európai országok május 21-én elismerik a palesztin államot – jelentette be Joseph Borrell, az Európai Unió külügyminisztere. “Ez egy politikai természetű szimbolikus cselekedet” – mondta Borrell. “Ez több mint az ország elismerése, ez inkább az ország létezése iránti vágyunk elismerése.” Áprilisban jelentették, hogy Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sánchez azt mondta, országa júliusig elismeri a palesztin államot. A mai nap (péntek) folyamán várhatóan szavazásra kerül sor az ENSZ-ben a Palesztin Hatóság azon kérelméről, hogy ismerjék el a szervezet teljes jogú tagjaként. (Reuters)

10:27
IDF: Két Kerem Shalom felé indított kilövést elfogtak a légvédelmi rendszerek

10:18
Netanjahu: ha kell, egyedül is harcolunk

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette csütörtök este, hogy “ha Izraelnek egyedül kell helytállnia, akkor egyedül fog helytállni”, válaszul Joe Biden amerikai elnök fegyverküldeményeket befagyasztó döntésére.

“A 76 évvel ezelőtti függetlenségi háború idején kevesen voltunk sokak ellen” – közölte. “Nem voltak fegyvereink, fegyverembargó volt Izraellel szemben, de a lélek erejével, bátorságunkkal és egységünkkel győztünk” – hangsúlyozta.

“Ma sokkal erősebbek vagyunk. Eltökéltek és egységesek vagyunk, hogy legyőzzük ellenségünket és azokat, akik el akarnak pusztítani minket. Ha kell, a puszta kezünkkel, a körmünkkel fogunk harcolni” – tette hozzá.

Bővebben:

09:58
Egy órán belül harmadszor is megszólaltak a szirénák a Gázai övezet környéki izraeli településeken

09:50
Újabb riadók voltak a Gázai övezet környékén

09:41
Források a CNN-nek: A Hamasz 12 hetes tűzszünetre vonatkozó követelése akadályt gördített a tárgyalások elé

A Hamasz a legutóbbi megállapodási javaslatban 12 hetes tűzszünetet követelt, ami akadályt gördített a tárgyalások elé – közölte a CNN-hálózattal három, a tárgyalásokat ismerő forrás. A források azt közölték, hogy a tárgyalások egy korábbi pontján a szervezet hathetes tűzszünetben állapodott meg, amelynek során folytatni kellett a tárgyalásokat annak érdekében, hogy megegyezés szülessen egy ugyanilyen időtartamra szóló újabb tűzszünetről. Hozzátették: az új igény egyértelműen a szervezet álláspontjának teljes megfordítása. Egy a tárgyalásokat ismerő izraeli forrás azt is elmondta, hogy Izraelnek problémát jelent elkötelezni magát a Hamasz által követelt tűzszünet időtartamára, még mielőtt a túszokat szabadon engednék.

09:11
„Hinni abban, hogy jobb lehet”: az Izrael-díj nyertese az Izraeli-Palesztin Gyászoló Családok Fórumának adományozza a pénzjutalmát

A díj kitüntetettje, Yaakov Ritov, a Héber Egyetem professzora döntésében igyekezett hangsúlyozni, hogy – különösen a háború alatt – sürgető szükség van a konfliktus békés megoldására irányuló diskurzus visszaállítására: „Úgy döntöttem, hogy azokat támogatom, akik egy másfajta valóság megteremtésén dolgoznak. A fórum tagjai úgy gondolják, hogy a béke nem szitokszó.”

Bővebben:

09:04
Légiriadó volt a Gázai övezet környékén

07:12
Netanjahu: Az október 7-i kudarc elsősorban a kormányé. Ez rólam és mindenkiről szól

Benjamin Netanjahu miniszterelnök azt mondta, hogy “nyilvánvaló, hogy voltak kudarcok, amelyek az október 7-i támadáshoz vezettek – és ezek mindenekelőtt a kormányé. A kormány átfogó és végső felelőssége, hogy megvédje polgárait, de el kell ismerni, hogy nem védte meg őket.” Egy Dr. Phil McGraw-nak adott interjújában Netanjahut megkérdezték, hogy kudarcot vallott-e, amire azt válaszolta: “Ez rólam és mindenkiről szól.”

02:14
Fehér Ház: Még nem hoztunk végleges döntést a leállított fegyverszállítmányokról Izraelbe

A Fehér Ház bejelentette, hogy az Egyesült Államok még nem hozott végleges döntést a múlt héten befagyasztott fegyverszállítmányról, mivel attól tartanak, hogy nagyszabású hadműveletet indít Rafahban. A Fehér Ház is bejelentette, hogy Joe elnök Biden utasította csapatát, hogy “folytassa az együttműködést Izraellel annak érdekében, hogy “tartós vereséget mérjenek” a Hamaszra”, és hogy az Egyesült Államok számos alternatívát kínált Izraelnek a terrorszervezet fegyvereseinek üldözésére. (Reuters)

00:33
IDF: A légierő a Hezbollah célpontjait támadta Dél-Libanonban

23:55
Eurovízió 2024: A kifütyülés ellenére Eden Golan bejutott a döntőbe 🇮🇱 ❤️

Izrael képviselője, Eden Golan tegnap éjszaka a Hurricane című dalával bejutott az Eurovíziós dalfesztivál döntőjébe, amit szombat este a svédországi Malmőben rendeznek. Golan a szereplését követően a fogadási táblázat második helyére emelkedett.

22:48
A telepes előőrsök létrehozása óta a Legfelsőbb Bíróság először utasította a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a Ciszjordániában folyó illegális építkezéseket

A Legfelsőbb Bíróság ma (csütörtökön) utasította az államot, hogy indítson büntetőeljárást kiterjedt illegális építkezések miatt az Ali településsel szomszédos Hayuval előőrsön. Az előőrsök 1990-es felállítása óta ez lesz az első alkalom, hogy a rendőrség nyomozást indít Ciszjordániában folyó illegális építkezések miatt. A Legfelsőbb Bíróság döntését egy 2018-ban benyújtott, a Hayuval előőrsben egy új lakónegyed építése ellen benyújtott beadványra reagálva hozta meg, amelyet építési terv és építési engedélyek nélkül hagytak jóvá.

Házak a Hayuval előőrsben, 2010-ben – Fotó: Motti Milrod

22:43
Az IDF bejelentette, hogy lemondják a lag baomeri Meron-hegyen rendezett mulatságokat

Az IDF bejelentette, hogy lemondják a lag baomeri Meron-hegyen rendezett hilula rendezvényeket. A Polgárvédelmi Parancsnokság kijelentette, hogy az utasítást az ország hazai frontját érő különféle fenyegetések, köztük a rakétatámadások és más légi fenyegetések miatt hozták meg. A hadsereg szerint “az esemény jelen pillanatban valós károkat okozhat az emberi életben.”

21:10
Hamasz: még nem robbantak a tárgyalások, de egyértelmű, hogy Netanjahu ragaszkodik a háború folytatásához

A Hamasz egyik forrása a “Haaretz”-nek azt mondta, hogy a tárgyalások egyelőre nem robbantak fel, “de egyértelmű, hogy Netanjahu ragaszkodik a háború folytatásához”. A forrás szerint a miniszterelnök “visszaállította a tárgyalásokat a holtpontra – “nem” a háború végére, “igen” a túszok szabadon bocsátására. “Nem” a kivonulásra és “igen” a Gázai övezetben végzett katonai akcióra. Így lehetetlen előrelépni.”

21:04
A Hamasz felfüggesztette a tűzszüneti és fogolycsere-tárgyalásokat a rafahi támadás miatt

Azt a megállapodástervezetet, amelyről most tárgyaltak, Katar és Egyiptom mint közvetítők dolgozták ki. A Hamasz módosítani akart rajta, de Izrael ezt nem fogadta el. Így a közvetett tárgyalások minden résztvevője – amerikai részről a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője – is távozott Kairóból.

Bővebben:

20:27
Washington reméli, hogy Izrael nem hoz olyan döntést, amely miatt le kell állítani a katonai támogatásokat

John Kirby egy sajtóbeszélgetésen megismételte, hogy az Egyesült Államok nyilvánosan és magánúton is világosan Izrael tudtára adta, hogy milyen következményekkel járna egy nagyszabású hadművelet a palesztin lakosságú Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában, ahol több mint egymillió ember tartózkodik. Elmondása szerint az Egyesült Államok alternatív módokat is javasolt az övezetet uraló, radikális iszlamista Hamasz szervezet legyőzésére, ami elkerülhetővé teszi az átfogó szárazföldi műveletet a városban.

A fehér házi illetékes hangsúlyozta, hogy Joe Biden szerdán arról beszélt, hogy amennyiben az izraeli hadsereg folytatja és nagyszabású hadműveletté szélesíti a Rafahban kezdett katonai beavatkozást, akkor azon típusú katonai eszközök szállítását állítja le, amelyek egy ilyen műveletet segíthetnek.

Az elnöki hivatal vezető tisztségviselője ugyanakkor megállapította, hogy Izrael még nem kezdett el olyan műveletet, amely az amerikai válaszlépést kiváltaná. Reményét fejezte ki, hogy Izrael nem is fogja átlépni ezt a vonalat.

Bővebben:

20:13
IDF: A fegyverszállítmányok befagyasztása – olyan fejlemény, amelynek „nem lesz jó” vége

Az IDF szerint az Egyesült Államokból érkező fegyverszállítmányok befagyasztása „olyan fejlemény, amelynek rossz vége lesz a biztonsági rendszer szempontjából”. A hadsereg hangsúlyozta, hogy a legutóbbi háború alatti biztonsági segítségnyújtás példátlan volt, és az Egyesült Államokkal folytatott vitákat “zárt helyiségekben” kell lefolytatni, hogy ne sérüljön az Izrael Állam számára “kritikus” biztonsági együttműködés.

19:56
Ganz: Az Egyesült Államoknak erkölcsi és stratégiai kötelessége, hogy biztosítsa számunkra az eszközöket a Hamasz fenyegetésének megszüntetésére

19:52
Netanjahu: A függetlenségi háború idején is volt fegyverembargó Izraellel szemben, de nyertünk

19:47
Az egyik Gázába elrabolt lánya tiltakozik a Herzl-hegyi fáklyagyújtás ceremóniája előtt: “Hogy mondhatják ebben az évben, hogy Izrael Állam dicsőségére?”

Shai Binyamin a Herzl-hegyi ünnepségen kívül – Fotó: Olivier Fitoussi

19:18
Jelentések: A Hamasz és Izrael közötti tárgyalási tárgyalások leálltak a rafahi hadművelet miatt

A rafahi harcok miatt leálltak a tárgyalások Izrael és a Hamasz között a tűzszüneti megállapodásról és a túszok szabadon bocsátásáról – erről beszélt a Politico amerikai honlapnak két, az ügyet jól ismerő forrás. Egy magas rangú izraeli forrás a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a tárgyalások jelenlegi fordulója Kairóban véget ért, és Izrael benyújtotta fenntartásait a Hamasz javaslatával kapcsolatban a közvetítőknek.

19:14
Három katona közepesen megsérült egy aláaknázott terroralagút felrobbanásakor Rafah keleti részén

18:46
Egyiptomi források a Reuters hírügynökségnek: Az izraeli delegáció elhagyta a kairói tárgyalásokat

18:41
Palesztinbarát tüntetők ezrei tüntettek Svédországban Izrael Eurovíziós részvétele miatt

Palesztinpárti tüntetők Malmőben – Fotó: Martin Meissner / AP

Palesztinbarát tüntetők ezrei tiltakoztak Izrael részvétele ellen az Eurovíziós Dalfesztiválon a svédországi Malmö egyik terén a verseny ma esti elődöntője előtt. Jelentős rendőri jelenlét volt a helyszínen, köztük a helikopter és a közeli háztetőkről figyelő rendőrökkel. A tüntetők a palesztin zászló színeiben fáklyákat gyújtottak, és tűzszünetre szólítottak fel.

Az előző napi jelentések
Frissítések – 2024. május 09.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.