Jelentés Libanonban: Két halott és 14 sebesült egy épület elleni izraeli támadásban Türosz térségében – Hírszüret

2024. június 13., csütörtök, a háború 251. napja
A csütörtöki frissítések véget értek.
Pénteki hírösszefoglaló >>

23:53
Jelentés Libanonban: izraeli harci gépek megtámadtak egy épületet Türosz város környékén, halottak és sebesültek

A támadás helyszíne

Az “Al-Arabiya” szaúdi televíziós hálózat forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Türosztól északra fekvő Janata faluban történt támadás “a Hezbollah egyik magas rangú tagjának meggyilkolása volt”. Az “Al-Hadth” szaúdi tévécsatorna is arról számolt be, hogy merényletről van szó, és legalább két ember meghalt, 14 pedig (más jelentések szerint 30) megsebesült a támadásban. Egyelőre nem tudni az áldozatok számát. Ezzel egy időben a Hezbollah blokádot rendelt el a térségben.

A támadás helyszíne

22:21
Biden: Nem biztos, hogy hamarosan megállapodást kötünk, a Hamasz a fő akadály

Joe Biden amerikai elnököt a G7-ek olaszországi csúcstalálkozóján megkérdezték, hisz-e abban, hogy Izrael és a Hamasz hamarosan megegyezésre jut, és azt mondta, nem biztos, hogy ez megtörténik. Biden hozzátette, hogy nem veszítette el a reményét ebben, és megjegyezte, hogy a felek közötti megállapodás legfőbb akadálya a Hamasz.

22:02
Sikerült megfékezni a tüzeket a Golán-fennsíkon; Még mindig 15 tűzoltócsapat dolgozik a Biriya erdőben

21:40
Ganz: Ha a Hezbollah nem áll le, Libanonnak fel kell égnie

A Nemzeti Tábor elnöke, Beni Ganz kijelentette, hogy ha a Hezbollah nem állítja le az Izrael elleni támadásokat, “Libanonnak fel kell égnie. A 12-es hírcsatornának adott interjújában Ganz azt mondta, hogy a kormányból való lemondásának ellenére pártja támogatni fogja azt ilyen irányú tevékenységében”. Gantz továbbra is úgy véli, hogy az októberi döntés, hogy Izrael nem támadja meg a Hezbollahot, helyes döntés volt. “Ha megelőző csapást mérsz, biztosan háborút indítasz” – mondta Ganz, hozzátéve, hogy “az izraeli kormány jól járt el, amikor úgy döntöttünk, hogy a déli frontot részesítjük előnyben.”

20:14
Országos rendőrparancsnok: Ben-Gvir közvetlenül a helyettesemhez fordult, hogy akadályozza meg a gázai segélykonvojok biztosítását

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter megkerülte Kobi Shabtai rendőrbiztost, és helyetteséhez, Avshalom Peled felügyelőhöz, valamint a déli körzet parancsnokához, Amir Cohenhez fordult, és azt követelte, hogy ne biztosítsák a Gázai övezetbe tartó segélyszállító konvojokat, azt állítva, hogy az katonai küldetés. Ezt Shabtai utólag tudta meg, miután Herzi Halevi vezérkari főnök panaszkodott neki a teherautók jobboldali aktivisták általi blokkolása miatt.

Ben-Gvir biztoshelyetteshez intézett kérése most derült ki egy levélből, amelyet Shabtai küldött Gali Baharav-Miara-nak, a kormány jogi tanácsadójának, és amelyben a biztos részletesen ismertette azokat az eseteket, amelyekben a miniszter beavatkozott a rendőrség munkájába, megsértve a Legfelsőbb Bíróság döntését, amely megtiltja neki, hogy operatív utasításokat adjon ki. Shabtai szerint, amikor világossá tette a miniszternek, hogy a rendőrség biztosítja a konvojokat, Ben-Gvir azt mondta, hogy “ennek következményei lesznek”.

20:12
Vezérkari főnök: Nincs jogunk mérlegelni, hogy bevonuljunk-e vagy sem

Herzi Halevi vezérkari főnök azt mondta: „Nincs jogunk mérlegelni, hogy bevonuljunk-e vagy sem. Ez szakmailag és értékrendileg is igaz.” Egy parancsnoki tanfolyam diplomaosztó ünnepségén mondott beszédében Halevy azt mondta a tiszteknek: “Kérdések és feltételek nélkül jelentetek meg az ország védelmében. Ez az IDF érték-esszenciája, és ezt szeretnénk látni az izraeli társadalom minden részében.”

20:03
Légiriadó volt Nyugat-Galileában ellenséges dróntámadás miatt

20:00
Riasztók aktiválódtak Szderotban és az Askelon melletti településeken

19:50
IDF: Két katona közepesen és könnyebben megsérült egy Libanonból indított páncéltörő rakétától

19:44
A tüzek északon: 15 tűzoltócsapat dolgozik a tűz megfékezésén a Biriya erdőben; A Golánon kilenc tűzoltócsapat van szétszórva több helyen

A Biriya erdő, ma – Fotó: Gil Eliyahu

15 tűzoltócsapat – tíz a Zsidó Nemzeti Alaptól és több másik az izraeli hadseregtől – dolgozik a felső-galileai Biriya erdőben lévő tűz megfékezésén. A legénységnek egyelőre sikerült megállítani a tűz továbbterjedését a közelben lévő Biriya mosáv házaira.

Eközben a Golán-fennsíkon több helyen is tombolnak a tüzek. Kilenc tűzoltócsapat, valamint kilenc másik csapat a Izraeli Természetvédelmi és Nemzeti Parkok Hatóságától és a Zsidó Nemzeti Alaptóltól dolgozik a tűz megfékezésén, főként Katzrin és Kidmat Zvi közelében.

19:31
Légiriadó volt Felső-Galileában

19:23
A tel-avivi kerületi bíróság jóváhagyta az Al Jazeera Izraelből történő sugárzását tiltó végzések meghosszabbítását

A tel-avivi kerületi bíróság ma jóváhagyta a kommunikációs miniszter által az Al Jazeera hálózat izraeli adásai ellen kiadott végzések érvényességének meghosszabbítását. A hét elején a miniszter 45 napos hosszabbítást kért június 9-től, a bíróság alelnöke pedig jóváhagyta a kérést. Ez azt jelenti, hogy a megbízások érvényességét július 23-ig meghosszabbították. A hírközlési miniszter eredeti rendelete ellen fellebbezett Polgári Jogok Egyesülete szerint a határozatok meghosszabbítása “sérti a véleménynyilvánítás szabadságát és a sajtószabadságot”, és hozzátette, hogy fellebbezést kívánnak benyújtani a Legfelsőbb Bírósághoz.

18:49
Egy IDF-katona könnyebben megsebesült egy Dzsenintől délre indított hadműveletben, két körözött palesztin meghalt egy tűzváltásban

Katonák a Dzsenintől délre fekvő Kabatia faluban, ma – Fotó: Raneen Sawafta / Reuters

18:42
Vasárnap ülésezik a politikai-biztonsági kabinet; Ben-Gvir követeli, hogy hozzák előrébb, és hogy szüntessék meg a háborús kabinetet

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter azt követeli, hogy a politikai-biztonsági kabinet ülését hozzák előre ma estére, tekintettel az északi helyzetre. Ben-Gvir levelet küldött Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, amelyben azt írta, hogy “A kabinet miniszterei nem díszek. A helyzet északon tűrhetetlen. Elfogadhatatlan magatartás a kormány és a kabinet minisztereinek kizárása a témával kapcsolatos vitákból. “

A nemzetbiztonsági miniszter a kabinet ma esti összehívása mellett “részvételt követel a szűk háborús kabinetben, vagy annak hivatalos feloszlatását kéri”. Ben-Gvir utalt arra is, hogy kizárták a Hamasszal való tűzszüneti javaslat vázlatáról folytatott megbeszélésekből, és azt írta, hogy “az a tény, hogy a kabinet miniszterei a médiában tájékozódnak a Hamasznak küldött javaslattervezetről – ami véleményem szerint és az izraeli kormány jelentős számú minisztere szerint teljesen elfogadhatatlan –, a rossz működés bizonyítéka.”

17:50
Az IDF: Elfogtunk három légi célpontot, amelyek átjutottak Izrael területére

Rakétarobbanás a Golán-fennsíkon, ma – Fotó: AFP

Az IDF bejelentette, hogy elfogott három célpontot, amelyeket Libanonból indítottak, és átjutottak Izrael területére a Golán-fennsíkon. A hadsereg azt is közölte, hogy megtámadta a Hezbollah terrorista infrastruktúráit a dél-libanoni Deir Sirin falu területén.

16:57
Légiriadó volt a Golán-fennsík számos pontján, ellenséges drónok támadása miatt

16:45
IDF: Befejeztük a harckészültségi gyakorlatot az északi határon

Az IDF bejelentette, hogy befejezett egy harckészültségi gyakorlatot az északi határon. A Nemzeti Szárazföldi Kiképző Központ vezetésével zajló gyakorlatok kusza terepen folyó harcot, hegyvidéki utakon való előrehaladást, a logisztikai utánpótlás biztosítását és sebesültek csatatérről való evakuálását szimulálták.

16:34
Légiriadó volt Felső-Galileában ellenséges dróntámadás miatt

16:00
Tűzváltás az IDF és palesztin fegyveresek között egy hadsereg által körülvett házban Dzsenintől délre, Ciszjordániában

15:56
A kormány szóvivője a külföldi médiának: Helyreállítjuk az északi határ biztonságát, akár diplomáciával, akár más módon

David Manser, a kormány szóvivője a külföldi médiának kijelentette, hogy “Izrael visszaszerzi biztonságát az északi határon, akár diplomáciával, akár más eszközökkel”. Manser hozzátette, hogy “a Hezbollah, az iráni rezsim és a bejrúti kormány a felelősség kizárólagos viselői a határok közötti tűzváltásért”. (Reuters)

15:12
IDF: Körülbelül 40 indítást észleltünk Galileára és a Golánra, az elmúlt órában öt drón hatolt be, amelyek közül hármat elfogtunk

Az IDF bejelentette, hogy az elmúlt néhány órában körülbelül 40 rakétakilövést észleltek Galilea és a Golán felé, amelyek közül több lezuhant és tüzet okozott. A hadsereg azt is közölte, hogy az elmúlt órában öt ellenséges drón hatolt be Izraelbe, amelyek közül hármat elfogtak.

A Hezbollah egyik forrása azt mondta az Al Jazeera-nak, hogy a legutóbbi támadáshullámban körülbelül harminc drónt és körülbelül 150 rakétát lőttek ki a szervezet vezetőjének tegnapi meggyilkolására válaszul. Ugyanezen forrás szerint a Hezbollah több mint tíz katonai célpontot támadott meg az északi határon az elmúlt órákban, beleértve az emberei elleni merényletekkel kapcsolatos titkosszolgálati célpontokat.

14:38
Tűzoltók: 15 tűzesetről érkeztek bejelentések a Golánon és Felső-Galileában rakétabecsapódások és -elfogások miatt

A tűz Cfatban, ma – Fotó: Gil Eliyahu

14:36
Cfat önkormányzata leállította a tanítást az iskolákban és az önkormányzati piac tevékenységét a városban történt riasztások nyomán

Tűzoltórepülő Cfat környékén, ma – Fotó: Gil Eliyahu

14:35
Légiriadók voltak Felső-Galileában és a Golán-fennsíkon ellenséges dróntámadás miatt

14:22
Légiriadók voltak Felső-Galileában és a Golán-fennsíkon, két 20 éves fiatal könnyebben megsérült Katzrinban

13:14
Dzsenin polgármestere: Az IDF nehéz munkagépekkel dolgozik a városban, és károsítja a víz-, szennyvíz- és elektromos infrastruktúrát

Dzsenin polgármestere, Nadal Abeydi elmondta, hogy az IDF-erők nehéz eszközökkel dolgoznak a városban, károsítva a víz-, szennyvíz-, elektromos- és telefoninfrastruktúrát. Dzseninben azt mondják, hogy az ottani pusztítás széleskörű, és a magántulajdont is megrongálta a tevékenység, beleértve az üzleteket és a járműveket. A városból származó ma reggeli felvételek azt mutatják, hogy az IDF mérnöki eszközeivel tönkretették az utakat, és az utcákon a házakban is pusztítást végeztek.

13:06
Légiriadó volt Kirjat Smonában és környékén ellenséges dróntámadás miatt

12:28
Légiriadó volt Felső-Galileában

12:22
Az Egészségügyi Világszervezet vezetője: a Gázai övezetben katasztrofális éhínség van, 28 öt éven aluli gyermek halt meg

Egy alultápláltságban szenvedő palesztin kislányt kezelnek a Gázai övezet északi részén fekvő Kamal Adwan kórházban áprilisban – Fotó: Mahmoud Issa / Reuters

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus elmondta, hogy a Gázai övezet nagy részén “katasztrofális éhínség” uralkodik. Tedros szerint a Gázai övezetben 1600 5 év alatti gyermeknél diagnosztizáltak és kezeltek súlyos akut alultápláltságot, és további 8000 gyermeknél diagnosztizáltak akut alultápláltságot. Elmondása szerint 32 gázai halt meg alultápláltság következtében, köztük 28 öt éven aluli gyermek.

“A megnövekedett élelmiszer-szállításokról szóló jelentések ellenére jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy azok, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, elegendő mennyiségű és minőségű élelmiszert kapnának” – mondta Tedros. Hozzátette: az egészségügyi szervezet és partnerei növelték az étkeztetési szolgáltatásokat a Gázai övezetben, de ott már csak két olyan intézmény maradt, amelyek az akut alultápláltságban szenvedők megsegítésére szolgálnak. “Az egészségügyi ellátás biztonságos biztosítására való képtelenségünk, valamint a tiszta víz és a higiénia hiánya jelentősen megnövelte az alultáplált gyermekek kockázatát” – mondta Tedros.

Tegnap az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa nevében egy bizottság közzétett egy jelentést, amely azzal vádolja Izraelt és a Hamászt, hogy a háború részeként háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el. A jelentés azzal vádolja Izraelt, hogy hadviselési módszerként használja az éhezést, szándékosan károsítja a civileket, szexuális erőszakot követ el, és szabotálja a Gázai övezet polgári infrastruktúráját, hogy megtisztítsa azt lakosságától. Izrael antiszemitizmussal vádolta a jelentés fő szerzőjét, de politikai szinten tart a vádak felgyülemlődésétől a nemzetközi színtéren. (New York Times)

11:06
Videó, ahogy izraeli katonák tűzgolyót indítanak Libanonba egy katapult segítségével, hogy elégessék a növényzetet, ami a Hezbollah búvóhelyeként szolgál

A felvételek szerint a tartalékos katonák katapult (hajítógép) segítségével lángoló labdát indítanak libanoni területre. Ennek célja a határ közelében lévő növényzet elégetése, melyet a Hezbollah tagjai búvóhelynek vagy terror-infrastruktúra elrejtésére használnak. A kilövésekre a hadsereg jóváhagyásával került sor, és a háború alatt további eszközöket is alkalmazott a határ közelében lévő növényzet elégetésére, például üzemanyagot leejtő drónokat is.

09:48
IDF: Az erők több fegyverest megöltek a rafahi harcokban és a Gázai övezet központi részén, a légierő több tucat célpontot támadott

Az IDF kijelentette, hogy erői folytatják szárazföldi hadműveleteiket Rafahban és a Gázai övezet középső részén, és az elmúlt nap folyamán több mint tíz fegyverest öltek meg az ott vívott csatákban. Azt is közölték, hogy az elmúlt 24 órában a vadászgépek mintegy 45 célpontot támadtak meg az egész övezetben, köztük épületeket, fegyveres osztagokat, rakétavetőket és alagút bejáratokat. A hadsereg szerint Rafahban a vadászgépek egy olyan helyet is megtámadtak, ahol a rakéták készen álltak Izraelre való kilövésre.

09:30
Légiriadó volt Galilea észak-keleti részén ellenséges dróntámadás miatt

08:30
A Hamasz magas rangú tisztviselője: A megállapodás vázlatának módosításai nem jelentősek, követeljük, hogy a tűzszünet szakaszait összekapcsolják

A Hamasz egyik magas rangú tisztviselője azt mondta, hogy a szervezet által a megállapodás vázlatához kért módosítások, amelyeket az amerikai elnök május 31-én ismertetett, “nem jelentősek”, és olyan követelményeket tartalmaznak, amelyek biztosítják, hogy a tűzszünet három szakasza összekapcsolódjon. Elmondása alapján a Hamasz teljes izraeli kivonulást követel a Gázai övezetből; száz hosszú börtönbüntetésre ítélt fogoly kiválasztását, akiket szabadon kell bocsátani az izraeli börtönökből; valamint a blokád feloldását és az övezet megnyitását az emberek és áruk szabad mozgásának biztosítására. (Reuters)

06:06
Izraeli vadászgépek támadtak Libanon déli részén

05:04
Légiriadó volt Nyugat-Galileában

23:34
Amerikai alelnök: Tűzszünetre van szükség, hogy tovább tudjunk lépni a kétállami megoldás felé

Kamala Harris amerikai alelnök a Gázai övezetben zajló háborúra utalt a Rolling Stone magazinnak adott interjújában, és azt mondta, hogy “tűzszünetre van szükség ahhoz, hogy elindulhassunk a kétállami megoldás felé”.

“A palesztinoknak joguk van a biztonsághoz, a tisztelethez és az önrendelkezéshez, az izraelieknek pedig a biztonsághoz. Harcolnunk kell az antiszemitizmus felemelkedése ellen szerte a világon, és küzdenünk kell az iszlamofóbia ellen is” – tette hozzá.

22:29
Ben-Gvir Netanjahunak, miután nem hívták meg egy biztonsági megbeszélésre: “Többé nem bújhatsz Ganz és Eisenkot mögé”

Itamar Ben-Gvir miniszter ma este nyilvánosan bírálta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, miután nem hívta meg egy biztonsági megbeszélésre. “A kifogásoknak vége” – írta Ben-Gvir. “Te vagy a miniszterelnök, és már nem bújhatsz Ganz és Eisenkot mögé. Jól tetted a libanoni likvidálást, de több száz rakétára nem reagálnak sebészeti beavatkozással. Kétségtelen, hogy a miniszterelnök obszcén gyakorlata, hogy kizár engem a biztonsági megbeszéléséből „bizonyította magát” az október 7-i eseményekben.”

21:42
Több száz tüntető demonstrál a fogolycsere mellett a hadsereg főhadiszállása, a Kirya előtt

Tüntetők a Begin úton, ma este – Fotó: Hadas Parosh

A Hamasz válaszának árnyékában az izraeli túszügyletre irányuló javaslatra több száz ember, köztük a túszok rokonai tüntetnek az alkuért Tel-Avivban a Kirya előtt. A tüntetők füstpetárdát gyújtottak, és a Begin utat lezárták az északi irányú forgalom előtt.

A Begin úton az elraboltak hozzátartozói tüntetnek a visszatérésükért ma este – Fotó: Hadas Parosh

21:19
Andrej Kozlov élettársa: A fogságban súlyos pszichés bántalmazást szenvedett el

Jobbról: Jennifer Master; Andrej testvére, Dima; Andrej Kozlov, édesanyja, Jevgenyija és apja, Michael

Jennifer Master, Andrej Kozlov élettársa, akit szombaton mentettek ki a Gázai övezetből, azt mondta, hogy fogsága alatt súlyos lelki bántalmazástól szenvedett, amely “erősebb volt a fizikainál”. Elmondása szerint, ha nem kopogtatott be az ajtón a fürdőszoba használata után, és nem kérte, hogy távozhasson, fogva tartói egy órára bezárták, “és hagyták a bilibe végezni a dolgát. Még WC-papír sem volt.” Emellett nagyon meleg napokon nagyszámú takaróval takarták be.

Elmondása szerint négyszer költöztették át különböző lakások között, a vele együtt fogva tartott többi elrabolttal – Shlomi Zivvel és Almog Meir Jannal. Fogságuk körülményei nehezek voltak, októberben és novemberben súlyos táplálékhiány miatt mindhárman alig ettek. Emellett a News 12-nek adott interjújában elmondta, hogy Kozlov hetente egyszer zuhanyozott, és egy ponton meg kellett kérnie az őreit, hogy vágják le a haját.

Master hozzátette: az a tény, hogy Kozlov orosz állampolgár, nem segített neki, és nem javított fogsága körülményein. Azt mondta, a fogvatartói megkérdezték tőle: “Miért jöttél Izraelbe? Nem tudtad, hogy ez az ország megszálló ország? Bűnös vagy. Te választottad, hogy ide jössz. A többi fogoly, Almog és Shlomi itt születtek. Te úgy döntöttél, hogy Izraelbe vándorolsz, tehát bűnös vagy.”

21:00
Légiriadó volt Mefalszim kibucban, a Gázai övezet közelében

20:55
A hadsereg végül beleegyezett abba, hogy IDF-halottként ismerje el azt a tartalékos katonát, aki Gázában szolgált, és öngyilkos lett, miután újabb behívóparancsot kapott

Az IDF beleegyezett, hogy Eliran Mizrahit, azt a tartalékos katonát, aki Gázában szolgált, és öngyilkosságot követett el, miután újabb behívóparancsot (cav 8 – צו 8) kapott, a hadsereg halottjának ismerje el. A hadsereg eleinte nem volt hajlandó eltemetni katonai temetőben, arra hivatkozva, hogy nem aktív szolgálatban lett öngyilkos.

20:48
Riasztók aktiválódtak Kirjat Smonában és környékén

20:45
Jelentés: A vezérkari főnök ezen a héten Bahreinben találkozott arab hadseregek parancsnokaival, és biztonsági együttműködésről tárgyalt velük

Herzi Halevi vezérkari főnök (középen) a Gázai övezetben, ezen a héten – Fotó: IDF

Az Axios weboldal arról számolt be, hogy Herzi Halevi vezérkari főnök ezen a héten Bahreinben találkozott az arab hadseregek parancsnokaival, és biztonsági együttműködésről tárgyalt velük. A találkozó részleteit ismerő két forrás szerint a találkozót az amerikai hadsereg központi parancsnoksága égisze alatt tartották, és Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Jordánia és Egyiptom képviselői vettek részt rajta.

20:11
IDF: Tüzek törtek ki a Hermon és Cfat térségében a Libanonból érkező gyanús légicélpontok elfogása következtében

20:07
A miniszterelnök biztonsági helyzetértékelést tart az északi fejlemények és a Hamasz által a megállapodásra adott válaszok fényében

18:53
A tűzoltóság északi körzetének parancsnoka: az északi tüzek stratégiai létesítményeket veszélyeztettek

A tűzoltóság északi körzetének parancsnoka, Yair Elkayam elmondta, hogy a Hezbollah rakétatüzét követően északon kitört tüzek településeket és stratégiai létesítményeket veszélyeztettek. A tűzoltóság szerint a tűzoltó csapatok, valamint a KKL, a Természetvédelmi és Parkok Hatóság és az IDF más csapatai közel állnak ahhoz, hogy átvegyék az irányítást a tüzek felett. Ezenkívül eloltották azt a tüzet, ami egy ipari épület tetején keletkezett Kirjat Smonában. A tűz okát egyelőre nem lehet megállapítani.

18:34
Légiriadó volt Galilea észak-keleti részén (Galilea Ujja – Ecba Hagalil – אצבע הגליל)

18:20
Lövés következtében súlyosan megsebesült egy palesztin a katonákkal folytatott összecsapásban Jeruzsálem óvárosában

Egy palesztint súlyosan megsebesített egy nem egyenruhás katona Jeruzsálem óvárosában, hárman pedig könnyebben megsebesültek. A lövöldözést a katona és barátai, a sebesült és az ott tartózkodó többi palesztin összetűzése előzte meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldöző azt állította, hogy megakadályozta a fegyvere elrablásának kísérletét.

A sérült Sinan Barkhat, egy ékszerüzlet tulajdonosa a David utcában. Palesztin források szerint a lövöldözést Barkhat és a lövöldöző vitája előzte meg. Az egyik sérült Barkhat apja, aki a fején sérült meg. A palesztinok szerint a vita azután kezdődött, hogy az izraeliek észrevették Palesztina térképét az üzletben, és átkozni kezdték Barkhatot.

Az összecsapás színhelye Jeruzsálem óvárosában, ma Fotó: Olivier Fitoussi

18:00
A szerdai hírek folytatása – 2024. június 12., szerda.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.