Nyolc katona meghalt Gázában – Hírszüret

IDF erők Rafah térségében, ezen a héten – Fotó: IDF

2024. június 15., szombat, a háború 253. napja
A szombati frissítések véget értek.
Vasárnapi hírösszefoglaló >>

23:40
IDF: A légierő a Hezbollah célpontjait támadta Dél-Libanonban

Az IDF bejelentette, hogy a légierő vadászgépei megtámadták a Hezbollah célpontjait Dél-Libanonban, az izraeli határ közelében, köztük egy fegyverraktárat és épületeket.

22:35
A Karnei Shomronból való, 19 éves Yair Roitman őrmester, akit hétfőn robbanás ért egy aláaknázott házban Rafahban, belehalt sérüléseibe

Yair Roitman

21:12
Az IDF szóvivője: A rafahi páncélos felrobbanását valószínűleg bomba vagy páncéltörő rakétatűz okozta

Daniel Hagari, az IDF szóvivője elmondta, hogy a páncélos csapatszállító járműben történt robbanást, amelyben nyolc IDF-katona vesztette életét, nyilvánvalóan “a környéken elhelyezett robbanószerkezet vagy egy tankok ellen kilőtt rakéta okozta”. A Honvédelmi Minisztérium és az IDF szakértői megvizsgálják a páncélos járművet és az incidens minden részletét.

21:07
Az IDF szóvivője a négy túsz megmentéséről Nuseiratból: Nem tudjuk mindannyijukat ilyen módon hazahozni

20:42
Netanjahu a 8 harcos eleste után: A győzelmet semmi sem helyettesítheti, ragaszkodnunk kell a célokhoz

Benjamin Netanjahu miniszterelnök utalt a rafahi katasztrófára, amelyben nyolc harcos meghalt. Azt mondta: “Izrael polgárai, ma újabb szívszorító árat fizettünk a haza védelméért folytatott igazságos háborúnkban. Mély szomorúságban, súlyos gyászban fejet hajtok Izrael minden polgárával együtt, és gyászolom hős harcosaink elestét.

A szív darabokra törik a hatalmas veszteség láttán. Izrael egész nemzete átöleli a drága családokat nehéz idejükben. Erősítem bátor harcosainkat és parancsnokainkat, akik azt a szent küldetést töltik be, hogy legyőzzék ellenségeinket és visszahozzák túszainkat. Amikor ilyen súlyos az ár, emlékezni fogunk arra, amiért harcolunk: azért harcolunk, hogy biztosítsuk létünket és jövőnket, harcolunk azért, hogy visszakapjuk az összes elraboltunkat.”

Hozzátette: “Ennek a szörnyű ellenségnek nem áll szándékában itt megállni. Irán gonosz tengelyének többi részével együtt továbbra is megpróbál elpusztítani minket. Ha nem állítjuk meg, nem fog megállni. Ezért a győzelmet semmi sem helyettesítheti.”

20:41
Eskol Regionális Tanács: Kiszufim közelében egy rakéta robbant és tüzet okozott, tűzoltók dolgoznak a helyszínen

20:20
Sokezres tüntetések szerte az országban: „megállítjuk a kormány őrületét”

Sok ezren tüntetnek ma este országszerte a kormány ellen, és a választások előrehozatalát és az elhurcoltak szabadon bocsátásáról szóló megállapodást követelik. Tel-Avivban a Kaplan utcán tartják a választások előrehozatalát felhívó fő demonstrációt, a Tel-Aviv-i Múzeum téren (“Elraboltak tere”) pedig az elhurcoltak családjait támogató gyűlést, valamint más tüntetéseket országszerte.

Yair Lapid ellenzéki vezető felszólalt a tel-avivi Kaplan utcában tartott tüntetésen, utalva az ultraortodoxok katonai szolgálat alóli mentességi törvénytervezetről a héten a Kneszetben tartott szavazásra. “Amikor a négy Givati ​​katonát megölték, a Kneszetben szavaztunk a sorozási törvényről. Az egész Kneszet tudta már. Mindannyian szönyű, nyomott hangulatban voltunk, aztán felkaptuk a fejünket, és láttuk, hogy van egy ember, aki nem így érezte, láttuk a mosolyt” – mondta Lapid, utalva a szavazáson készült, Benjamin Netanjahu miniszterelnökről készült fotóra. Az ellenzéki vezető hozzátette: „Min mosolygott? Azon, hogy miközben katonák esnek el, olyan törvényt fogadott el, ami különbséget tesz vér és vér között. Elmosolyodott, mert csak az érdekli, hogy egy kicsit több időt nyerjen.”

Yair Lapid a választások előrehozatalát követelő demonstráción Tel-Avivban, ma este – Fotó: Itai Ron

A tel-avivi demonstrációval egy időben számos más helyen is tartanak demonstrációt országszerte, köztük Jeruzsálemben, Haifában és Beer-Sevában. A miniszterelnök caesareai háza mellett tartott tüntetésen rögzítették, hogy a rendőrök letépték a tüntetők által kiakasztott táblákat, és ellenőrző pontokat állítottak fel a környékén. Az Amiad és a Karkur kereszteződéseknél is tüntetések zajlanak, a tiltakozók felváltva blokkolják a forgalmat a kereszteződésekben.

Tüntetés az Azrieli kereszteződésnél, ma este – Fotó: Itai Ron
A tüntetők blokkolják az Ayalon sávokat – Fotó: Itai Ron
Egy tüntető letartóztatása Cézáreában, ma este – Fotó: Yair Gil
A rendőrök letépik Netanjahu házánál Cézáreában a “Katari pénzzel fizettél a Hamasz terroristáknak” feliratú táblát – Fotó: Yair Gil
A tiltakozók blokkolják az amiadi kereszteződést, ma – Fotó: Amir Yerachi
A karkuri kereszteződésben
A rehovoti Tudományos Parkban – Fotó: Meir Conforti
A karmieli kereszteződésnél – Fotó: Ruth Bronstein Gilboa

A kaplani tüntetésen egy videót is bemutattak Andrej Kozlovról, akit egy hete szabadítottak ki a Hamasz fogságából, amin a többi túsz mihamarabbi hazahozatalára szólít egy megállapodás elfogadásával.

20:12
Újabb videót tettek közzé Noa Argamani megmentéséről: “Nagyon izgatott vagyok, de félek az úttól”

A rendőrség a múlt héten további dokumentumokat adott ki a négy túsz kimentéséről a Hamasz fogságából. A felvételen a kiszabadult túsz, Noa Argamani azt mondja megmentőinek: “Rettenetesen izgatott vagyok, csak nagyon félek az úttól.”

20:03
IDF: Az elmúlt éjszaka elfogót indítottak egy gyanús légi célpontra, ami keletről érkezett és Izraelen kívül esett le

Az elmúlt éjszaka elfogórakétát lőttek ki egy gyanús légi célpontra, ami keletről tartott Izrael felé. A hadsereg tájékoztatása szerint a cél Izrael területén kívülre esett, és az elfogódarabok lehullásától való félelem miatt riasztást aktiváltak az Afulától keletre fekvő Naora falu környékén. Nem voltak áldozatok.

17:59
Nyolc katona meghalt egy páncélozott csapatszállító jármű robbanásában a Gázai övezet déli részén, Rafah térségében

Az IDF szóvivője ma este közzétette, hogy a 401. dandár nyolc harcosa életét vesztette egy bomba robbanásában, amikor egy “Nemara” APC-vel együtt utaztak Tel Sultanban, a Gázai övezet déli részén.

A katasztrófa hajnali 5 óra körül történt. Egy mérnöki erő a Givati-dandár zászlóaljához csatlakozott az éjszakai harcokhoz, már befejezte tevékenységét, egy „tartózkodási pont” felé tartott – egy házhoz, amit elfoglaltak és ahol a csapatok tartózkodnak.

Útban erre a pontra hatalmas robbanás történt. A páncélozott jármű egy robbanószerkezet felrobbanásától gyulladt ki, amelyről egyelőre nem tudni, hogy az úton helyezték-e el (ahol már több jármű is elhaladt előtte), vagy a katonák által szállított, aknaelhelyezésre szánt robbanóanyagok felrobbanása okozta.

A robbanás teljesen megsemmisítette a páncélozott csapatszállító járművet (APC) és a benne lévő nyolc katonát azonnal megölte.

17:15
A Pentagon: Galant megerősítette, hogy hamarosan ide látogat, hogy megvitassa a Közel-Kelet biztonsági fejleményeit

A Pentagon bejelentette, hogy Yoav Galant védelmi miniszter elfogadta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter meghívását, és hamarosan oda látogat. A közlemény szerint a látogatás során a közel-keleti biztonsági fejleményekről lesz szó.

Becslések szerint a látogatásra a következő hetekben kerül sor, még Benjamin Netanjahu miniszterelnök július 24-re tervezett kongresszusi beszéde előtt. Galant legutóbbi látogatása az Egyesült Államokban márciusban volt.

Galant amerikai látogatásának kettős a célja: az északi helyzet és a folyamatos együttműködés az amerikaiakkal, akik attól tartanak, hogy az eszkaláció egy regionális háborúvá fajulhat, valamint egy stratégiai megbeszélés a háború utáni helyzetről a Gázai övezetben.

17:10
Az Egyesült Királyság Tengerészeti Kereskedelmi Hatósága: Kigyulladt és elsüllyedt az a hajó, amelyet két napja támadtak meg Jemen közelében, a legénységet evakuálják

A brit tengeri kereskedelmi hatóság bejelentette, hogy evakuálták a Jemenhez közeli Ádeni-öbölben csütörtökön megtámadott hajó legénységét, a hajó kigyulladt és elsüllyedt. Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága szerint a hajó legénységének egyik tagja súlyosan megsérült, miután két nappal ezelőtt a hutik megtámadták a hajót. Yahya Sarie huthi szóvivő elmondta, hogy a szervezet további hajókat támadott meg a Vörös-tengeren. (Reuters)

16:23
Nagy-Britannia, Németország és Franciaország közleményben: elítélik Irán lépéseit atomprogramja kiterjesztésére, és elkötelezettek a diplomáciai megoldás mellett

Nagy-Britannia, Németország és Franciaország közös nyilatkozatban jelentették be, hogy elítélik Irán legújabb lépéseit atomprogramja kiterjesztésére. Az országok különösen felhívták a figyelmet több tucat további fejlett centrifuga működésére a natanzi dúsító létesítményben, valamint Irán bejelentésére, hogy további több ezer centrifugát telepít a natanzi és fordoi létesítményekben. Szerintük ezek a lépések növelik Irán dúsított uránkészletét, valamint dúsítási kapacitását, amely már most is meghaladja a hatalmak és Irán között 2015-ben aláírt megállapodás által megengedettet. Az országok kijelentették, hogy továbbra is elkötelezettek egy olyan diplomáciai megoldás mellett, amely megakadályozza Iránt atomfegyverek kifejlesztésében.

A három ország a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség jelentéseire támaszkodik a nukleáris program előrehaladásával kapcsolatban. Az ügynökség által a múlt hónapban közzétett két jelentés szerint Irán továbbra is 60 és 20 százalékra növeli a dúsított urán mennyiségét, és de facto elegendő hasadóanyaggal rendelkezik ahhoz, hogy több atombombát is lehessen gyártani A dúsított urán önmagában nem elegendő a nukleáris fegyver előállításához, Iránnak egy olyan mechanizmust is ki kell fejlesztenie, amely a robbanást okozza, valamint be kell szereznie egy platformot a bomba szállítására, például egy ballisztikus rakétát, amely képes nukleáris robbanófejet hordani.

14:39
Légiriadó volt a felső-galileai Malkiában

14:31
Három izraeli családtag meghalt egy autóbalesetben a Sínai-félszigeten

Egy izraeli család három tagja meghalt ma (szombat) egy autóbalesetben a Sínai-félszigeti Nuweibaa közelében Egyiptomban. A külügyminisztérium közölte, hogy más családtagok is megsérültek.

14:07
Riasztások voltak a Gázai övezet környéki településeken

14:01
A Hamasz egészségügyi minisztériuma Gázában: 37 296-an haltak meg a Gázai övezetben a háború kitörése óta, és 85 197-en sérültek meg

13:36
Telepesek megtámadtak egy palesztin pásztort és egy izraeli aktivistanőt, akik segített neki Ciszjordánia északi részén

A telepesek tegnap megtámadtak egy palesztin pásztort és egy neki segítő izraeli aktivistát a Jordán-völgy északi részén, Samhol település közelében. A telepesek kövekkel dobálták meg a pásztor kocsiját és betörték az ablakait, emellett megfenyegették és megverték őket. Az incidensről készült videón az egyik telepes azt mondja a palesztinnak: “Miért jössz vissza ide? Tudod, hogy nem szabad itt lenned.”

“Láttunk egy autót közeledni felénk, a pásztor felismerte őket, és megkért, hogy üljünk be az autóba, és hajtsunk el” – mondta Nurit Ofer, a Jordán völgyének aktivistái nevű szervezettől, ami a völgy pásztorait segíti. “A telepesek közeledtek a járműhöz, egyikük megpróbált beszállni, én megakadályoztam. Kétszer is ellökték a telefonomat, az egyik ököllel is megütött. A pásztort hátba rúgták, és egy követ, amit felé dobtak, az én lábamat találta el.” Ofer elmondta, hogy a fő kár az autóban keletkezett, amelynek a szélvédője betört. “Fenyegetőzni és erőszakosan cselekedni jöttek, tönkretették a járművet, kilyukasztották a kerekeket. Ezek nem kis kövek voltak.” Az esemény dokumentációjában az egyik telepes szembesülése hallható, aki azt mondja neki: “Én lakom itt, ki fizet neked, hogy ide gyere, te szerencsétlen?”

13:02
93 ország írt alá támogatási nyilatkozatot a Hágai ​​Büntetőbíróság mellett

93 ország írta alá a Hágai ​​Büntetőbíróság (ICC) támogatásáról szóló nyilatkozatot. „Ragaszkodunk ahhoz, hogy a bíróság megfélemlítés nélkül teljesítse nemzetközi közalkalmazotti szakmai feladatait, és megerősítjük, hogy támogatjuk a bíróságot, mint független és pártatlan igazságszolgáltatási intézményt” – áll a közleményben.

A nyilatkozat azután született, hogy az Egyesült Államok Képviselőháza a múlt héten megszavazta a hágai büntetőbíróság szankcióiról szóló törvényt, miután Karim Khan főügyész letartóztatási parancsot adott ki Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Yoav Galant védelmi miniszter ellen. Bár a Biden kormányzat határozottan ellenzi a törvényt – a Republikánus Párt képviselői kezdeményezték –, 42 demokrata képviselő szavazott rá, és 247 támogató többséggel fogadta el, 155 ellenzővel szemben. A törvény kimondja, hogy szankciókat vezetnek be, beleértve a vízum megszerzésének korlátozását is az USA-ba, minden olyan személyre vonatkozóan, aki segíteni vagy pénzügyi támogatást kíván nyújtani a Hágai ​​Büntetőbíróság meghatározott eljárásokkal kapcsolatos erőfeszítéseihez.

A The Guardian című brit lap a múlt hónapban felfedte, hogy Izrael lehallgatta a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság magas rangú tisztviselőinek telefonhívásait és levelezését, köztük Karim Khan főügyészét és elődjét, Fatou Bensoudát. A The Guardian arról számolt be, hogy Izrael titkos háborút indított a bíróság ellen titkosszolgálatain keresztül, hogy megkísérelje ártani vagy meghiúsítani az állam ellen folytatott nyomozást, és hogy a vezető jogászok utáni kémkedés körülbelül egy évtizede folyik – az elmúlt hónapokban is. Az újság azt is felfedte, hogy a Moszad egykori vezetője, Yossi Cohen megfenyegette és nyomás alá helyezte Bensoudát egy sor titkos találkozón, amelyek során megpróbálta rávenni őt, hogy hagyjon fel a háborús bűnökkel gyanúsított Izrael elleni nyomozással.

12:57
Légiriadó volt Nyugat-Galileában ellenséges dróntámadás miatt

12:25
A ma reggeli Meron-hegyre való kilövéseket követően az IDF arról tájékoztatott, hogy két lezuhanást észleltek a légi irányító egység bázisának területén

A Meron-hegy területére történt ma reggeli kilövéseket követően az IDF tájékoztatása szerint két becsapódást azonosítottak a hegyen lévő légi irányító egység bázisának területén. A közlemény szerint személyi sérülés nem történt, és az egység működőképességében sem történt kár.

10:55
Jelentés Libanonban: Egy motorkerékpárt támadott meg egy drón Bint Jbeil közelében az ország déli részén

10:37
Jelentés: Az Egyesült Államok attól tart, hogy Izrael libanoni támadásai egy széles körű támadás előkészületei

Az ország északi részére irányuló széles körű rakétakilövések aggodalmakat vetnek fel a magas rangú amerikai tisztviselők körében a Hezbollah és Izrael közötti háború kiterjedésének lehetősége miatt – jelentette a CBS. Azt is közölték, hogy Amos Hochstein, Joe Biden amerikai elnök vezető diplomáciai tanácsadója hétfőn Izraelbe utazott, hogy megakadályozza a térség eszkalációját.

Az Egyesült Államok tisztviselői aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az elmúlt napokban Libanonban történt izraeli támadások az IDF nagyszabású támadásának előkészületei. A források azt mondták a CBS-nek, hogy attól tartanak, hogy Izrael háborút indít a Hezbollah ellen, amelyet nem lesz képes befejezni az Egyesült Államok segítsége nélkül.

A Biden-adminisztráció egyik magas rangú tisztviselője kedden olaszországi újságíróknak azt mondta, hogy “az elraboltak szabadon bocsátásáról és a tűzszünetről szóló megállapodásban a legfontosabb az, hogy ha sikerül elfogadni azt, az érintheti Izrael északi részét, tehát ez egy lehetőség a konfliktus teljes befejezésére.”

08:52
IDF: Vadászgépek támadtak meg egy Hezbollah katonai építményt a dél-libanoni Kfar Kila térségben tegnap este

06:49
Légiriadó volt Felső-Galileában

Két rakétakilövést azonosítottak, amelyek Libanonból haladtak a Meron-hegy felé, nem történt áldozat.

03:58
Másodszor is leállítják az Egyesült Államok által Gázában épített tengeri kikötőt

Egy humanitárius segélyszállító teherautó a tengeri kikötőn keresztül érkezik a Gázai övezetbe, a múlt hónapban – Fotó: U.S. Army Central / Reuters

Másodszor is leállítják az Egyesült Államok által Gáza partjainál épített tengeri kikötőt – közölték amerikai tisztviselők. Az amerikai hadsereg elvágta a dokkot a partoktól, mert attól tartanak, hogy az súlyosan megsérül a nehéz tengeri viszonyok miatt, de becslései szerint a jövő héten ismét működésbe lép. (AP)

00:17
Négy tüntetőt őrizetbe vettek Caesareában, Netanjahu miniszterelnök magánháza közelében

Négy tüntetőt őrizetbe vettek ma este Caesareában, Benjamin Netanjahu miniszterelnök magánháza közelében. A tiltakozókat közrend megsértésének gyanúja miatt tartóztatták le, miután a Netanjahu család háza mögötti dűnékben demonstráltak. A letartóztatottak között van Dr. Yolanda Yavor, akinek ez a tizedik letartóztatása hasonló körülmények között. A múltban Yavort bírósági végzéssel távolították el a caesareai tüntetésről. Az ellene kiadott utolsó végzés érvényessége június 10-én járt le.

00:04
Légiriadó volt a Gázai övezet környékén

23:23
Négy tűzoltóegység dolgozik egy tűz megfékezésén Felső-Galileában

Négy tűzoltócsapat dolgozik a tűz megfékezésén a felső-galileai Raam és Yeraon kibucok területén. A tűz rakétazuhanást követően tört ki, miután a Hezbollah Izrael területére lőtt Dél-Libanonból.

22:00
IDF: Tíz kilövést azonosítottak Metula felé, áldozatokról nem tudni

Az IDF szóvivője bejelentette, hogy nem sokkal 21 óra után tíz kilövést észleltek Dél-Libanonból Metula irányába. Azt is közölték, hogy áldozatokról nem tudni.

A közleményben az is szerepelt, hogy a légierő megtámadta a Hezbollah rakétavetőit Yaron térségében, valamint a szervezet fegyverraktárait Ramiahban, Khulában és Atatronban.

21:43
A G7-fórum vezetői: A Hamasznak fel kell hagynia a polgári helyszínek támadásokkal való felhasználásával, és el kell fogadnia a tűzszünetre vonatkozó javaslatot

A G7-fórum tagállamainak vezetői az olaszországi csúcstalálkozó végén közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben elítélték a Hamaszt, amiért továbbra is civil helyszíneket használ támadásokhoz. A fórum vezetői – Joe Biden amerikai elnök, Rishi Sunak brit miniszterelnök, Giorgia Maloni olasz miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár, Fumio Kishida japán miniszterelnök, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel – még arra is felszólították a terrorszervezetet, hogy fogadja el Biden múlt hónap végén előterjesztett javaslatát a tűzszünetre és az elraboltak visszaküldésére Izraelbe.

A fórum vezetői az üzenetben elítélték Irán két hónappal ezelőtt Izrael elleni rakéta- és dróntámadását, valamint felszólították az IDF széles körű rafahi hadműveletének elkerülésére. Azt is kijelentették, hogy az ENSZ-nek, és különösen az UNRWA-ügynökségnek és más nemzetközi szervezeteknek lehetővé kell tenni, hogy szabadon tevékenykedjenek a Gázai övezetben, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akinek szüksége van rá.

A bejelentés végén a vezetők mély aggodalmukat fejezték ki az Izrael és Libanon közötti legutóbbi eszkaláció miatt, és felszólították mindkét felet, hogy tegyenek lépéseket annak megállítása érdekében, és járjanak el a 2006-os háború végén elfogadott 1701-es határozat szerint.

21:09
Légiriadó volt Metulában

21:04
Légiriadó volt a Gázai övezet környékén, két becsapódást észleletek Saar Hanegevben

20:11
Az IDF közzétette egy ejtőernyős csapat tevékenységének felvételét, amelyik biztosította a túszok kimentését Nuseiratból

Andrej Kozlov, akit kimentettek a Hamasz fogságából: Láttam gyűléseket, és ez reményt adott, gyere holnap az Elhurcoltak terére

Andrej Kozlov, akit múlt szombaton mentettek ki a Gázai övezet fogságából, szerepelt az elraboltak családjainak szervezete videójában, amiben tiltakozásra szólította fel a lakosságot holnap, a szombat kimenetelekor.

“Már Izraelben vagyok, itthon, de sok elrabolt még mindig ott van Gázában. Sok tömeggyűlést láttam szombatonként, és ez sok reményt adott nekem” – mondja a videóban. “Kérlek benneteket, hogy jöjjetek el és támogassátok a családokat és az elraboltakat az Elhurcoltak terén ezen a szombaton is.”

Holnap 20:00-kor a Tel Aviv-i Múzeum melletti téren („Elhurcoltak tere”) családokat támogató gyűlést tartanak az Apák napja jegyében.

19:33
A tűzoltók továbbra is dolgoznak a Metula melletti tűz lángjainak megfékezésén

19:18
Egy francia kormánytisztviselő Galant szavaira: hajlandó folytatni az együttműködést az összes érintett szereplővel a libanoni határon való eszkaláció megelőzése érdekében

A francia kormány egyik tisztviselője ma este kommentálta Yoav Galant védelmi miniszter kijelentését, miszerint Izrael nem vesz részt az északi határ biztonsági helyzetét szabályozó bizottságban, ha Franciaország is részt vesz benne, mert „ellenségességet és gyűlöletet tanúsított ellenünk” – a honvédelmi miniszter szavai szerint.

“Készek vagyunk folytatni az együttműködést az összes érintett szereplővel, beleértve Izraelt és az Egyesült Államokat is” annak érdekében, hogy megakadályozzuk az eszkalációt a határon, “Franciaország osztja Izrael fájdalmát és szomorúságát az október 7-i barbár terrortámadást követően. A támadásban 46 állampolgárunk életét vesztette, köztük kettőt elraboltak, két másikat még mindig fogságban tartják. Franciaország ismét felszólítja a Hamaszt, hogy engedje el a kezében maradt összes elrabolt személyt, és hangsúlyozza Izrael biztonsága iránti elkötelezettségét.”

Galant korábban azt írta, hogy Franciaország “kirívó figyelmen kívül hagyását fejezte ki a Hamasz terroristái által gyermekek és nők ellen elkövetett atrocitásokkal szemben, csak azért, mert zsidók”.

19:11
Légiriadó volt Nyugat-Galileában

Közvetlen találat ért egy házat a nyugat-galileai Shtulában, tűz ütött ki a mosávban.

18:46
Légiriadó volt Metulában; Tüzek törtek ki a településen a lakóházak közelében

18:00
A pénteki hírek folytatása – 2024. június 14., péntek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.