A függetlenség napi légiparádé menetrendje

A hadsereg közzétette a honlapján a légierő hagyományos függetlenség napi légiparádéját, vagy inkább díszrepülését – e-hét csütörtökén, 2016.05.12. -, melyben harci gépek, szállító repülők és helikopterek vesznek részt. A légierő bázisairól szállnak fel, és átrepülnek szerte az országban egy sor település felett.

A hagyományos tisztelgő díszrepülés  10: 30-13: 00. között kerül megrendezésre. 10:40 órától a következő városok egén haladnak át a vadászgépek:
Beer-Sheva, Yeruham, Dimona, Arad, Meitar, Kiryat Gat, Jeruzsálem, Petzael, Beit Shean, Afula, Nazareth, Tiberias, Katzrin, Cfat, Ein al-Assad, Karmiel, Yarka, Nahariya, Haifa, Dalyat al Carmel, Caesarea, Netanya, Tel Aviv, Ashdod, Askalon, Sderot, Netivot, Ofakim.
Továbbá 11:25-től kezdődően harci repülőgépek és kiképzőgépek fognak átrepülni Eilat, az Arava települései, Mitzpe Ramon, Sde Boker, Sade, Revivim, Retamim, Tseelim és Hevel Shalom települései fölött.

izraelinfo rabin es peresz
Rabin és Peresz repülőket keresnek, 1975

A légierő légi-akrobata egysége 09:40-kor bemutatót tart “Ramat David” bázis felett, a légierő haifai műszaki iskolája felett 9:50-kor, a légierő Tel Nof bázisa felett 11:55-kor és Tel Aviv tengerpartján (Opera Tower) 12:10-kor. 13:35 órakor az egység átrepül a légierő múzeuma felett Hacarimban és az utolsó díszrepülés Jeruzsálemben lesz a “Sucker” Kertben 14:00-kor.

Ezen felül, a légierő megnyitja a nagyközönség előtt az alábbi bázisait: Ramat David, Tel Nof, a Légierő Múzeum és Uvda. A légierő hangsúlyozza, hogy a függetlenség napján a légiparádé óráiban tilos a siklóernyőzés és a szkimmerek használata.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.