Izrael beszáll a Trónok Harcába

A Trónok harca zsidó háttere - fotó: forward.com

Ha az ország maga nem is, de két izraeli színész szerepet kapott a Magyarországon is elképesztően népszerű sorozat hatodik évadában és ebből az alkalomból feltárul honlapunk olvasói előtt a Trónok harcának titokzatosan zsidó eredete.

A még Moszkvában született izraeli színésznő, Ania Bukstein, akit több TV-sorozat és mozifilm tett híressé Izraelben, Kinvara karakterét kapta meg az itthon is a középkori fantasy-sorozatban, amelynek ugyanebben az évadában egy izraeli arab színész Yousef Sweid is feltűnik.

És ez, persze, nem véletlen, ahogyan, jól tudjuk, semmi sem az, amiben a zsidók benne vannak: a Trónok Harca körül mindenütt ott nyüzsgő zsidókról a Forward.com rántotta le a leplet.

1. A Trónok harca „nyersanyagául” szolgáló könyvsorozat íróját, George R.R Martint bevallottan egy francia zsidó írónak, az ellenállásban is részt vevő Maurice Druonnak a részben magyarra is lefordított hét részes könyvsorozata, Az elátkozott királyok ihlette.

2. A forgatókönyvírók, David Benioff és D.B Weiss – hogy, hogy nem – szintén zsidók, mindketten ír irodalmat tanultak együtt Dublinban, onnan az ismeretség.

3. Madonna szerint a sorozat feminista hősnője, Daenerys Targaryen, „a sárkányok anyja” olyan, mint a bibliai Eszter királynő. És ha valaki, akkor Madonna, aki lelkes híve a népszerű kabbalának és „zsidó nevéül” az Esztert választotta, igazán tudhatja, ki olyan, mint Eszter királynő.

4. Igazából Izrael tényleg és szó szerint beszállt a Trónok Harcába és ezt nem mi mondjuk, hanem Benjamin Netanjahu, az ország miniszterelnöke, aki az amerikai kongresszusban tartott beszédében azt mondta, hogy az Iszlám Állam felemelkedése és Izrael és Irán szembenállása olyan, mint „egy halálos Trónok Harca” a Közel-Keleten.

5. A bibliai királyok koráról tartott előadását egy zsidó történelmet oktató rabbi Los Angelesben úgy hirdette meg, hogy „Trónok Harca a Bibliában: Királyok, királynők, kötelesség és szerelem, igazság és romlottság”. Izrael földjén már akkor is a Trónok Harca zajlott.

A Forward írása alapján
Mazsihisz

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.