Tóraszkóp – Noé

Szivárvány az izraeli Pride-on

Rovatunk az aktuális hetiszakaszt helyezi asztrológiai alapokra, viccből.

kos6:9. Ezek Noé nemzetségei. Noé igazságos, tökéletes férfiú volt az ő nemzedékében; Istennel járt Noé.

Csak a saját nemzedékében volt igaz ember Noé, vagy ha igazak nemzedékében élt volna, még nagyobb cadik lett volna? Nem törekszel a tökéletességre, de ezen a héten tökéletes cselekedeteket viszel véghez. Ha mégis elrontasz valamit, egy porcelánt a földhöz vágsz és azt mondod: Csak az a „nemzedékében” ne lenne ott!

bika7:6. Noé pedig hatszáz éves volt, midőn az özönvíz volt a földön.

Noé maga sem hitte el, hogy az Öreg tényleg özönvizet zúdít a Földre. Utolsónak vonult be a bárkába. Kételkedsz ezen a héten, de pótszülinapi bulit hirdetsz és meghívsz egy olyan embert, aki miatt az eseményt szervezed. Ásványvizes üveggel a kezedben jársz körbe a bulin, és te vagy a megtestesült nyugalom.

 

ikrek7:9. Kettő-kettő ment be Noéhoz a bárkába, hím és nőstény, amint megparancsolta Isten Noénak.

Egyenrangúak voltak az állatok és ketten voltak, mert az a legkisebb szám. Hehe. Közös fényképet készítesz a lélektársaddal csütörtökön. Bekeretezed mindkettőtöknek.

 

rak7:18. És erősbödtek a vizek és nagyon megsokasodtak a földön; és ment a bárka a víz színén.

11 könyökre merült bele a bárka a vízbe, ami magától magasodott a hegycsúcsok fölé. Kedden beismered, hogy azért a víz az úr. Ezt tiszteletben tartva, elmész a Szecskába reggel 6 órára.

oroszlan8:12. És várt még másik hét napig és kibocsátotta a galambot, de az nem tért többé őhozzá vissza. 13. És volt a hatszázegyedik évben, az első hónapban, a hónapnak elsején fölszáradtak a vizek a földről; és Noé eltávolította a bárka fedelét és látta, hogy íme megszikkadt a föld színe.

Noé várt. Türelemmel. Aztán küldte ki a galambot. Legyűröd a galambfóbiádat és kiülsz egy kávézó teraszára. Nem rángatod le a barátaid pulcsiját ijedtedben, ha fellibben egy toll.

szuz8:15. És szólt Isten Noéhoz, mondván: 16. Menj ki a bárkából, te, a te feleséged, a te fiaid és a te fiaid feleségei veled együtt. 17. Minden állatot, mely veled van minden testből madárból, baromból és minden csúszó-mászóból, mely mozog a földön, vigyél ki magaddal, hogy nyüzsögjenek a földön, szaporodjanak és sokasodjanak a földön.

Most már megengedte az Öreg a házaséletet. Ellátogatsz egy szafarira. Addig maradsz ott, míg

párosodni nem látsz állatokat. Az akcióról elbeszélgetsz az állatgondozóval.

merleg8:20. Noé pedig épített oltárt az Örökkévalónak és vett minden tiszta baromból és minden tiszta madárból és bemutatott égőáldozatokat az oltáron. 21. És megérezte az Örökkévaló a kellemes illatot és mondta az Örökkévaló a szívében: Nem fogom többé elátkozni a földet az ember miatt, – mert az ember szívének indulata gonosz ifjúságától kezdve – és nem fogok többé megverni minden élőt, amint cselekedtem.

Akkor kezd el mocorogni az emberi gonoszság, amikor az anyaméhet az ember elhagyja. Vasárnap oltárt készítesz és nem vudubabát. Válaszd ki a hetiszakasz-szereplődet, tudj meg róla mindent, és készíts oltárt. Majd rombold le. Ne legyél bálványimádó!

skorpio9:4. De húst lelkével: vérével ne egyetek!

Ádámnak az Öreg nem engedte meg, hogy húst egyen. Noénak már odaadott minden ételt. Ádám akarsz lenni  ahéten, de szereted a húst. A héten elválasztasz. A vért lélekként tárgyalod és a tejet húsként.

 

 

nyilas9:11. És én megkötöm szövetségemet veletek, hogy ne irtassék ki többé semmi test sem özönvíz által és ne legyen többé özönvíz, hogy megrontsa a földet. … 13. Ívemet helyeztem a felhőbe, hogy legyen jeléül a szövetségnek közöttem és a föld között.

A szivárvánnyal az Öreg megerősíti az élőlénnyel való kapcsolatát. Meglátogatsz egy szivárványcsaládot. Ez lesz a kedded, ha vársz a keddre, mert minden kedd más és más.

bak9:25. Midőn Noé fölébredt borosságából, megtudta, mit tett vele kisebbik fia. 25. És mondta: Átkozott Kánaán, rabszolgája legyen testvéreinek.

Rási szerint Ádámnak két fia volt és kinyírta az egyik a másikat, hogy megörökölhesse a világot. Noénak három fia volt, de negyediket akart. Az egész Tóra az ember szemetéről szól? A héten kisüt a nap és te nudista strandra látogatsz. Élményeidet megírod Evorának.

vizonto11:1. És volt az egész föld egy nyelvű és egyforma beszédű.

Ebben a hetiszakaszban Isten egyszer már megígérte, hogy soha többé nem ront az emberre. Aztán az épülő Bábel tornya tönkrevágta az ígéretét. Manipulálós kedvedben vagy. Letöltöd a Duolingo alkalmazást és elkezdesz idegen nyelvet tanulni ingyen.

halak11:8. És elszórta őket onnan az Örökkévaló az egész föld színére és abbahagyták a város építését. 9. Azért nevezték Bábelnek, mert ott zavarta meg az Örökkévaló az egész föld nyelvét és onnan szórta el őket az Örökkévaló az egész föld színére.

Kik voltak bűnösebbek? A vízözön előtti vétkesek, vagy a szétszórattatás nemzedéke? Szerdán levélíró napot tartasz. Minden külföldön élő ismerősödnek felteszed a kérdést, az adott ország nyelvén, hogyan állnak az új hazájuk nyelvének elsajátításával. Amikor jönnek a válaszok, bogarászol és a teljességet érzed, a hatalmat a nyelvek fölött. Egyszer lehet ilyet is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.