Arie Deri hagymát dörzsölt a szemébe, hogy őszintébben sírjon

Arie Deri sír
Arie Deri sír - fotó: a tv 2-es csatornája

Arie Deri, a Sasz párt elnöke még hagymát is felhasznált, hogy látványosabban tudja gyászolni szellemi vezérüknek, Ovadia Joszefnek a halálát.

2015-ben, két évvel a rabbi halálát követően és hogy a párt elnöke lett, Deri egy rádióműsorban próbálta érzékeltetni, hogy még mindig nagyon megviseli a rabbi elvesztése. A könnyek sehogy sem jöttek, ezért eredeti trükkhöz folyamodott: a 2-es csatorna birtokába került felvételek szerint hagymát dörzsölt a szemébe. A módszer bevált, a pártvezető szeméből csak úgy ömlött a könny.

Tudni kell, hogy a vallási jobboldalon nagyon fontos, hogy kinek fáj jobban Joszef rabbi halála. Deri, aki időközben korruptsága miatt a börtönt is megjárta, folyamatos harcban áll a rabbi követőinek kegyeiért a korábbi pártelnökkel, Eli Jisáj-al folytatott rivalizásában.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.