Dinamikus technológiai start-upjainak, mezőgazdasági innovációinak és biztonsági megoldásainak révén Izrael az orvosi kannabisz termelésében vezető pozícióban van a hazai erőfeszítéseknek köszönhetően, melyek az orvosság/kábítószer dekriminalizálásához és az orvosi célokra használt kannabisz exportjához vezetnek.

Ha a kannabiszra és az innovációra gondolunk, Izrael valószínűleg nem jut eszünkbe. Ám Izrael igencsak előrehaladott a kannabiszokkal kapcsolatos kutatásokban.

Körülbelül 25 000 beteg kap orvosi marihuánát epilepszia, PTSD, rák és egyéb degeneratív állapotok enyhítésére. A világ rangsorban az előkelő 59. helyen álló Héber Egyetem kannabisz kutatóközpontot üzemeltet, és csatlakozott a helyi kutatóintézetek 19 kutatócsoportjának konzorciumához. Becslések szerint 230 kannabiszfajtát termelnek az országban, 50 000 növényt tartalmazó létesítményekben.

Kapcsolódó írások:

Izrael a klinikai tesztelés egyik vezető szereplője a világon, és az izraeli termesztők már évtizedek óta használják azokat a klinikai vizsgálatokat, amelyek új fajtaváltozatokat termelnek. Ezek a termelők egyedülálló módokon fejlesztették ki az orvosi minőségű terméket.

Fotó: Pixabay

Úttörő tanulmányukban izraeli kutatók az autizmus gyógyítását célozzák meg a kannabisszal.

A szülők sorban állnak az idegrendszeri betegségben szenvedő gyerekeiket a kísérletre bejuttatni, ami a maga nemében az első a világon. 120 autista gyerek vesz majd részt a kannabisz orvosságok klinikai vizsgálataiban. Csak CBD-t és egy apró csepp THC-t fog tartalmazni a gyógyszer, a gyerekek nem fognak elszállni tőle.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatócsoportja felfedezte, hogy a traumás agysérülést szenvedett patkányok és egerek cannabinoid vegyületekkel történő kezelése szignifikánsan jobb gyógyulást mutatott, ami valószínűleg megnyitotta az utat a klinikai vizsgálatokhoz a közeljövőben.

Az állatokon végzett kísérletekben a kannabisz olyan neuroprotektor, amely segít a patkányok agysérülés utáni helyreállításában a CBD-hez hasonló szintetikus molekulával. A következő lépés pedig az embereken végzendő klinikai vizsgálat. Alapvetően nagy dózisú injekciót kap a beteg a sérülés után néhány órán belül. A CBD megvédi az idegsejteket, segít a gyulladás csökkentésében és más sérülések gyógyításában. Ez segít a agyi sérülések traumák utáni kezelésben.

Izraeli például az első igazi kannabisz adagolási eszköz. Az első osztályú, zsebméretű, szelektív dózisú kannabisz-inhalátor, a legfejlettebb és sokoldalúbb inhalációs alapú gyógyszerkészítési platformnak számít. A Syke Inhalátor szelektív 100 mikrogramm adagolási pontossággal működik, valós idejű termikus és irány-kontrollereket, tüdő interfészeket használ és mindehhez, vezeték nélküli.

Nem orvosi előrelépés, hanem ugrás a globális elérhetőségben az, hogy a Kneszet idén februárban jóváhagyta a Veszélyes Kábítószerrendszerek Törvény módosítási javaslatát, amely lehetővé teszi majd az orvosi kannabisz exportját. Ez azt jelenti, hogy a jövőben Izrael exportálni fogja a kannabiszt. A vállalatok engedélyei változni fognak, amint ezt megvalósul. Sokkal több engedély és különböző kategóriák lesznek, export, termesztés, elosztás a kezelt betegek számára, stb., és egy cég csak egy kategóriában fog engedéllyel rendelkezni.

Az éves CannaTech konferencia, egy nemzetközi csúcstalálkozó, melynek célja a kannabisz-innováció felgyorsítása.

Izraeli termelők megállapodásokat kötöttek az Egyesült Államokban, Kanadában, Csehországban és Ausztráliában működő cégekkel. Izraelnek van a legrégebbi és legnagyobb szabályozott orvosi kannabisz-programja a világon.

A legtöbb klinikai vizsgálat folyamatban van, tehát még nem fejeződött be Izraelben, de egyre több és több előfordul, és minden bizonnyal hamarosan, 5-10 éven belül Izrael kannabisz- iparhatalom lesz.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSmerryjane.com; jpost.com; timesofisrael.com; techcrunch.com; syqemedical.com