Jövőhéten kezdődik a 20. Maccabia

 

Július 4-én a világ 80 országából érkeznek zsidó sportolók, hogy csatlakozva izraeli társaikhoz részt vegyenek a világ harmadik legnagyobb sportrendezvényén, a Maccabia játékokon.

A négyévente megrendezett versenyen ezúttal mintegy tízezer sportoló 43 sportágban méri össze tudását. A Maccabia fő helyszíne az egyesítésének 50. évfordulóját ünneplő Jeruzsálem, de országszerte további 68 sportkomplexumban folynak majd a versenyek július 5-17 között. A nyitórendezvényre július 6-án este kerül sor a fővárosi Teddy Kollek Stadionban.

Jövő csütörtökön Izrael legjobb előadóművészei szórakoztatják a Maccabia nyitóünnepségének mintegy 30 ezer helyszíni nézőjét, az eseményen jelen lesz Benjamin Netanjahu kormányfő és Reuven Rivlin köztársasági elnök is. Az eseményt a kettes televíziós csatorna élőben közvetíti. Július 7-én pénteken délután utcabál kezdődik a Maccabia sportolók részvételével Jeruzsálemben, a Ben Jehuda utcában. Július 10-én hétfőn este indul a fővárosi éjszakai futás. Az 5-10-21 kilométeres távokon a Maccabia sportolóival együtt versenyezhetnek a sportos érdeklődők.

Július 13-án csütörtökön este a Maccabia sportolói Tel Avivba érkeznek, hogy 18:00-23:00 között részt vegyenek a tiszteletükre rendezett jaffói utcabálon.

A Maccabia sportolói hagyományosan három korosztályban versenyeznek, a junior, felnőtt és senior kategóriákban. A juniorok számára idén külön meglepetéssel készültek a verseny szervezői, július 13-án és 17-én Izrael legszentebb helyén, a Siratófalnál rendeznek bar/bat micva ünnepségeket a Maccabia sportolóinak.

Július 13-án este Haifa a Maccabia ifjú résztvevőit fogadja, a Sami Offer stadionban 19:00 órakor kezdődik a Fényfesztivál, lesz étel-ital, zene, tánc, testfestés, a hangulat fokozásáról DJ Skazi gondoskodik majd.

A cikk folytatása >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSOlim magazin