A Sasz átverte a sabeszi boltbezárást a kneszeten

Hajnalban 58:57 arányban késhegyen táncolva a koalíció megszavazta a kneszetben az ultraortodox Arie Deri indítványát, amely a (jelenleg ultraortodox) belügyminiszter hatáskörébe helyezi a minimarket kisboltok szombati nyitva tartásának engedélyezését. Az ellenzék 15 órás obstrukciós szónoklatokkal tiltakozott a törvény vitájában, amit a Likudban is jelentős ellenkezés fogadott. A kormányzó Likud többnyire a javaslattal szemben álló képviselőinek azért kellett megszavazniuk a javaslatot, hogy fennmaradhasson Benjámin Netanjahu kormánykoalíciója, ugyanis a keleti ultraortodoxok Sasz pártját vezető Deri azzal fenyegetőzött, hogy kilép, ha nem emelheti törvényerőre javaslatát. Előzőleg az askenázi ultraortodoxok hasonló fenyegetéssel átverték a szombati vasútkarbantartási munkálatok csökkentését, illetve leállítását. Bővebben a törvényről itt  olvashat. 

Izraelinfo logo

Jaír Netanjahu kurvázós hangfelvétele borzolja a kedélyeket

Egy sztriptízbár meglátogatása után, két és fél évvel ezelőtt titokban készült hangfelvételt mutatott be hétfő este az egyik tévéhíradó. Ezen Jair Netanjahu, a miniszterelnök idősebb fia a sztriptíztáncosnőnek adott 400 sékelt vitatja meg haverjával, Kobi Majmon gázoligarcha fiával. A beszélgetésben az este során sztriptízbárokban eltapsolt több ezer sékel sorsát is megbeszéli útszéli stílusban a három sztriptízbárokban mulatozó fiatal, és az ifjú Netanjahu pénzért felajánlja exbarátnője szexuális szolgáltatását haverjainak. „Négyszáz sékelen sírsz nekem, amikor az apám húszmilliárd dollárt intézett el az apádnak?”- hangzik el többek közt a felvételen. A beszélgetés teljes szövege héberül itt >>

Izraelinfo logo

Jerry Seinfeld harci turista

Az Izraelbe látogató Jerry Seinfeld (aki mellesleg apai ágon magyar zsidó) családjával meglátogatott egy Krav Maga harcművészetet, kutyás támadásokat, lövészetet, és más terrorellenes harcmodort népszerűsítő harci „akadémiát” Ciszjordániában, Gus Ecion környékén. A Caliber 3 nevű intézmény az utóbbi években az Izraelbe látogató harci turizmus egyik fellegvára lett. Alapcsomagjukban öngyilkos merényletet szimulálása látható egy jeruzsálemi piacon, amelyet azonnal egy késelő támadás követ, valamint élő bemutató kutyás támadással és mesterlövésszel. Ennek a költsége 115 dollár felnőttenként és 85 dollár gyermekenként, nagy csoportok számára kedvezményt lehet kialkudni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.