Hatalmas siker: Sagi Muki Európa-bajnok cselgáncsban

Sagi Muki - fotó: Izraeli Olimpiai Bizottság

Sagi Muki a dzsúdó új Európa-bajnoka, miután a 81 kilogrammosok döntőjében legyőzte a belga Sami Shoshit. A Tel-Avivban megrendezett verseny nyitónapján két további bronzéremnek is izraeli nyertesei vannak: Geffen Primo és a Tal Flicker.

Muki, aki mint ismeretes, 2015-ben is aranyat nyert az Európa-bajnokságon Bakuban és ötödik helyen végzett a 2016-os olimpiai játékokon (73 kg-os versenyen), óriási küzdelemmel jutott a döntőig, ami különösen szoros volt. Neki is és ellenfelének is volt már két büntetése, de végül több mint hatperces küzdelem után az izraeli ügyes ellentámadást hajtott végre, pontot szerzett, és azonnal odarohant a szurkolókhoz ünnepelni.

A Kongresszusi Központban (Ganéi Hataarucha) 4000 néző ujjongott felállva, mikor a Hatikva zenéjével kísérve az izraeli lobogó a magasba emelkedett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.