Két izraeli arany a glasgow-i kerékpáros vb-n!

Sylvan Adams

A botcsinálta sportriporter vagyok. Ülök a tv előtt már lassan egy hete és nézem a Glasgowban zajló UCI kerékpár világbajnokságot, hogy valami pozitív izraeli vonatkozású sporthírrel kedveskedhessek az olvasóimnak.
Aztán egyszer csak meglátom az éremtáblázatban: Izrael két arany. 
Hogy maradtam le erről?
Aztán megnézem gyorsan, hogy ki nyert.
Sylvan Adams!
De hát ő az Israel-Premier Tech kerékpáros csapat tulajdonosa! Egy idős ember, egy izraeli-kanadai milliárdos! Elírás lenne? Vagy rokon? Aztán utánanézek, és leesik az állam…

A 65 éves Sylvan Adams pénteken győzelmet aratott a 65-69 éves férfiak kategóriájában az UCI kerékpáros világbajnokság Gran Fondo versenyén, amelyen 68 ország több mint 1800 versenyzője küzdött meg húsz kategóriában az aranyakért.

A Gran Fondo, vagy „Big Race”-egy hosszú távú tömegverseny, a versenykerékpározás ünnepe, amin mindenki részt vehet, nem csak a profik.

A korábban megrendezett 27 selejtező futam versenyzői közül a legjobb 25 százalék kapott meghívást a skóciai versenyre.

Sylvan Adams a sík terepen kijelölt 87 km-es pályát teljesítette 2 óra 19 perc 22 másodperc alatt.

Csak egy versenyző, a venezuelai Arnaldo Salazar tudott lépést tartani Adams tempójávak. Együtt 30 másodperces előnyt szereztek a mezőnnyel szemben 15 km-rel a vége előtt. Az utolsó métereken Adams hatalmas erőből sprintelt és maga mögött hagyva Salazart az első helyen haladt át a célvonalon.

Nagyon boldog vagyok, hogy megtérült a sok a kemény edzés, és büszke vagyok rá, hogy világbajnoki aranyat szereztem Izraelnek. A szemem könnyes volt, amikor eljátszották a Hatikvát, amit elérzékenyülve végigénekeltem – mesélte Adams.

Adams másnap az egyéni időfutamon is rajthoz állt az izraeli kettős győzelem reményében. 

A 22,8 km-es pályát 30perc 47 másodperces idővel teljesítette, több mint 1 perccel megelőzve a spanyol Javier Benet Fabregast és a korábbi világbajnok amerikai Gary Paintert

Éreztem hogy még nincs vége. Szívem, lelkem beleadtam, hogy megnyerjem a világbajnoki időfutamot is a kettős izraeli győzelemért” – mondta Adams.

Az Israel-Premier Tech kerékpáros csapat tulajdonosa megmutatta csapatának, hogy képes felvenni a versenyt a legjobbakkal. 

Ide tartozó hír, hogy nemrégiben jelentették be, hogy jövőre, 2024 októberében a csapat idényzáró nemzetközi kerékpárversenyt rendez Izraelben, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben, a békét és az Ábrahám-egyezményt ünneplő nagy sporteseményt.

A „Peace Race” nevű verseny Sylvan Adams ötlete volt. A három szakaszból álló verseny Izraelből startol majd.

Adams ezt nyilatkozta, a versenyről:

“Be szeretnénk bizonyítani, hogy a kerékpározás milyen hatalmas erő összekapcsolni az embereket és a nemzeteket”.

Ha lesz még érem, megírom, megígérem.

Addig gratulálok Sylvan Adamsnak a kettős világbajnoki címhez.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.