Bepillantás az ultraortodoxok Midburn fesztiváljára – VIDEÓ

A legvidámabb gyásznap

Varázslatos pillanatok a hívő bátrakat rémítő patkánytól az ugráló belbiztonsági miniszterig.

Míg legtöbbünk azzal volt elfoglalva, hogy zárt ablakok mögé bújva biztosítsuk az országszerte gyújtott máglyák okozta füsttől mentes éjszakánkat, addig több mint félmillió izraeli látogatott a Meron-hegyre a hagyományos Lag Baomer ünnepségre.

Az okostelefonok átvették az ultra-ortodoxok életének az irányítását is, akik a Simon bár Jocháj rabbi sírja körüli hilula1 tömeges és ugrálós dalai/imái? alatt előkapták kameráikat, megörökítették a történteket és feltöltötték a netre, hogy nekünk, hátramaradóknak is bepillantásunk lehessen ebbe a félelmetes, vagy nevetséges, de mindenképpen lenyűgöző éves tömegőrületbe.

Gilad Erdan belbiztonsági miniszter az országos rendőrfőnökkel vigyázza a rendet:

Utat a patkánynak!

Kulululuuu!!

Táncoló haszid szülők nyakukon viszik hároméves fiaikat első hajvágásukra.

Mi legyen a lag baomeres máglyarakással?

  • Hagyjuk abba (68%, 38 Votes)
  • Folytassuk (32%, 18 Votes)

Összes szavazó: 56

Loading ... Loading ...

Tüzes ünneprontó

  1. Hilula – főként haszidok által tartott zsidó vallásos mulatság vagy ünnepi lakoma, melyet hagyományosan valamelyik cádik halálának évfordulóján rendeznek

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.