Elrajtolt a Giro!

Tom Dumoulin Jeruzsálemben - fotó: Izraelinfo
Tom Dumoulin Jeruzsálemben - fotó: Izraelinfo

Az ajánlóban azt írtam: ritka, hogy egy időfutam menője a hegyekben is megőrizze a versenyben vezetőt ékítő rózsaszín trikót. Pedig tavaly is ez történt. Tom Dumoulin időfutam-specialista úgy nyerte meg a Giro d’Italiát, hogy megőrizte azt még az olyan hegyimenők ellen is, mint Froom. Azért szerkesztem a tavalyi újságot, mert lehet, hogy idén is ez lesz. Dumoulin idén is letette a névjegyét megnyerve a jeruzsálemi szakaszt, 20-40-50 másodperces hátrányokat osztva ki az összetett verseny esélyeseinek. Azt mondják a bringások, hogy a többhetes körversenyeket nem lehet az első napokban megnyerni, de elveszteni lehet. Meglátjuk.

Az Israel Cycling Academy bringásai is jól szerepeltek. Egy-másfél perces hátrányuk még nem jelent elszálló reményeket. Holnap HaifaKrayotAkkoZichron JakovCeasarea NetanjaTel-Aviv. A Giro gurul tovább.

A Giro d’Italia első futamának eredménykijelző táblája Jeruzsálemben – fotó: Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.