A rendőrség korrupciós vádemelést javasol David Bitan ellen

David Bitan – fotó: Mickyalon / Wikipedia

Két évig tartó nyomozás után a rendőrség úgy véli, hogy elég bizonyítékot gyűjtöttek össze David Bitannak, a koalíció volt elnökének, és Benjamin Netanjahu miniszterelnök bizalmasának korrupciós ügyleteiről.

A nyomozók szerint Bitan megvesztegetési pénzeket fogadott el a Kneszet képviselőjeként és Rison Lecion polgármester-helyetteseként. A politikus-gyanúsított jelenleg a Likud listájának 24. helyét foglalja el, és mivel a közvélemény-kutatások 30 helyet jósolnak a pártnak, várhatóan a következő kneszetben is képviselői helyet kap majd.

A vádak szerint többek közt 430 000 sékel kenőpénzt kapott egy rison lecióni ingatlanüzlet támogatásáért, amiért elintézte, hogy az általa segített cég nyerje el a város által kiírt pályázatot egy új benzinkút építésére.

Arnon Giladival, Tel-Aviv helyettes polgármesterével is volt közös üzlete, együtt
385 000 sékelt kaptak három ingatlanfejlesztőtől tel-avivi építési engedélyekért.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.