Vasutassztrájk: ma a Risonim és a Karmiel–Lod vonalon nem jár vonat

izraeli vonat vasutallomas
Fotó: Izraeli Vasutak

Sikertelenül végződtek a tárgyalások, tovább folyik a vasárnap kezdődött részleges sztrájk: ma a Risonim és a Karmiel-Lod vonalon nem jár vonat. A vasutasok azért sztrájkolnak, mert a vezetőség egyeztetés nélkül új munkabeosztást – több munkát – akart bevezetni a mozdonyvezetőknek.

A mozdonyvezetők szerint az új munkarend veszélybe sodorná az utasokat, a vezérkar szerint viszont csak egy további fél órát akartak hozzátenni az eddigi munkaórákhoz. A szakszervezet úgy véli, hogy a vállalat vezetése erőszakosan, új munkaszerződéseket próbál bevezetni, amelyek veszélyeztetnék a mozdonyvezetőket és az utasokat.

Velük szemben a vasút igazgatósága bocsánatot kért az utasoktól, és azt állította, hogy „a munkavállalók bizottsága vad és felelőtlen sztrájkkal, fölöslegesen zaklatják az utasokat. Szerintük csak a pénzükért küzdenek, miközben teljesen biztonságos az általuk bevezetni kívánt új munkarend.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.