Repülőgép mellett rágyújtottak: fejenként 3000 euró

wizzair repulogep
Fotó: Javier Pedreira / Flickr

Két izraeli lazán cigarettára gyújtott a Ben Gurion repülőtéren, ahogy leszálltak a Wizzair géphez vezető buszról. Gondolták még belefér egy cigi a repülés előtt. A pilóta meglátta őket és hosszasan kiabált velük felelőtlenségük miatt, majd fejenként háromezer euró bírságot róttak rájuk – írta az Iszrael Hajom.

cigaretta dohanyzas csikk tuz
Fotó: Paolo Neo / Wikipedia

Mindez egy Budapestre tartó járatnál történt múlt pénteken. A magyar pilóta először nem is akart elindulni a két fiatal izraelivel, de a reptéri hatóságok meggyőzték, és végül felszállt a repülő a cigizőkkel a fedélzeten. Mindez háromnegyed órás késést okozott. A két fiatal izraeli rendbontó visszafelé szóló jegyét a Wizzair lemondta, feketelistára kerültek a légitársaságnál.

A repülőtér vezetése a pilótának adott igazat, mivel rendkívül veszélyes, és ezért szigorúan tilos rágyújtani a gépek mellett, ahol benzinrészecskék lehetnek a levegőben. “Mint minden repülőtéren, táblák figyelmeztetnek, és még be is mondják, hogy tilos a dohányzás az arra kijelölt területek kivételével” – áll a Ben Gurion az esetről kiadott közleményében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIszrael Hajom