Gázolásos merényletben megsebesült egy izraeli katona, a támadót agyonlőtték

331
A gázolásos merénylet helyszíne Ciszjordániában - fotó: Izraeli Mentők
A gázolásos merénylet helyszíne Ciszjordániában - fotó: Izraeli Mentők

Egy palesztin támadó gázolásos merényletben megsebesített egy izraeli katonát Ciszjordániában csütörtök délután, a támadót agyonlőtték.

A ciszjordániai Hebronhoz közeli Negohot telepesfalu mellett, egy katonai ellenőrzőpontnál szándékosan elgázolt izraeli katona közepesen súlyosan sebesült meg. A mentők a Beer-Seva-i Szoroka kórházba szállították.

A katona segítségére siettek társai, és tüzet nyitottak a támadóra. A merénylő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Autójában a 12-es tévécsatorna híradása szerint odakészített csavarhúzót találtak. Az utóbbi években több alkalommal követtek el merényletet ilyen szerszámmal.

A csütörtöki gázolásos merénylet al-Favar palesztin falu közelében történt, ahol a szerdán hajnalban kitört zavargásokban agyonlőttek egy palesztin tinédzsert az izraeli katonák.

A gázoló autó - fotó: Izraeli Hadsereg
A gázoló autó – fotó: Izraeli Hadsereg

Kedden a Dzsenin melletti Jaabad nevű faluban palesztinok kővel fejbe dobtak, és megöltek egy izraeli katonát, aki részt vett a terrortevékenységgel gyanúsítottak letartóztatását célzó razziában.

Az elmúlt években számos lőfegyveres, késeléses és gázolásos merényletet hajtottak végre izraeli katonák és civilek ellen, főként magányos palesztin támadók, akiknek tetteit a Gázai övezetet uraló, iszlamista Hamász és más terrorszervezetek is méltatták, jóllehet nem vállalták a felelősséget értük.