Savuoti desszertnek pedig jöjjön a közkedvelt malabi, ami tulajdonképen egy tejpuding. Ez a verzió narancsvirágvízzel készül, amit én sokkal de sokkal jobban szeretek, mint a – képen látható – rózsavizes verziót (valahogy az a gyerekkori húsvéti locsolások olcsó parfümjére emlékeztet), és ehhez például nagyon szuper a pisztácián felül egy kis cukrozott aszalt narancs. A narancsot karikára vágva vékonyan megkenem cukorsziruppal, és sütűben alacsony hőmérsékeleten 6-8 órán át szárítom, vagy aszalógépben is lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 4 bögre tej (lehet kókusztej is vegán vagy parve verzióhoz)
  • 1 bögre cukor
  • 5 evőkanál kukoricakeményítő 1/4 bögre vízzel elkeverve
  • 2 evőkanál narancsvirágvíz
  • tálaláshoz egy marék pirított, finomra vágott pisztácia és cukorszirup

Elkészítés:

A tejet és a cukrot egy lábosban alacsony hőmérsékleten felforralom – vigyázni kell, hogy nehogy megégjen. Amikor forr, folyamatos keverés mellett hozzáadom a keményítős keveréket, és közepes hőmérsékleten addig főzöm – körülbelül öt 5 percig –, amig pudingszerű kezd lenni. Ekkor lekapcsolom a tűzhelyet, hozzáadom a narancsvirágvizet (vagy rózsavizet), összekeverem, és kis pudingos tálkákba osztom a kész malabit. Hűtve, a pisztáciával megszórva és cukorsziruppal meglocsolva tálalom.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.