Iráni újságok: “A cionista rezsim kémsorozatot készít Irán ellen.”

Hétfőn esténként mostantól állandó programom lesz, legalábbis, amíg véget nem ér a nyolc részes új mini sorozat a köztévén, a KAN-on – Teherán.

Tele van a sajtó a kiváló bírálatokkal, az új sorozat kenterbe veri a Faudát, pedig az is világhírű lett, mint tudjuk. A standard kémsztorit itt is emberi sorsok bonyolítják, színezik, teszik nézhetővé, sőt az akciófilmeket amúgy nem igazán kedvelők számára elfogadhatóvá.

– Vigyázat, spoiler! –

Tamar, az Iránban született fiatal izraeli kémnő Teheránban landol, hogy az iráni atomreaktorok elleni izraeli akciókat segítse, de rögtön az elején minden szál összeakad: a reptéren felismeri egy szociális-munkás lány a laktanyából, és majd a nyakába ugrik a vécében, ahol éppen ruhát cserél egy Iránból így megszökő stewardess-szel.

Aztán mikor azt a bizonyos nagyon fontos kódot próbálja megszerezni, akkor ráront a főnöke, és szokás szerint megpróbálja megerőszakolni, csakhogy ez most nem a régi nő, hanem az izraeli, krav magán felnőtt Tamar, aki úgy leüti, hogy rögtön belehal. Beindul a nyomozás a gyilkosság miatt, kis híján lefülelik, de megszökik, és önállósítja magát: bujkálni kezd Teheránban. Persze édesanyja nővéréhez megy, és itt véget ért a második rész, jövő héten már többet tudunk.

Az előzetesből kiderült, hogy lesz szerelmi szál is, beleszeret majd egy demokráciát követelő ifjúba, mindeközben természetesen nyakán az egész iráni elhárítás, szívünk a torkunkban dobog folyamatosan. Csakis erős idegzetűeknek ajánlom az egészet.

Jó tévézést!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.