Egyhetes kijárási korlátozásról döntöttek több izraeli lakónegyedben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Egyhetes kijárási korlátozásról döntött Izraelben a koronavírus-kabinet több lakónegyedben a koronavírus-járvány gócpontjaiban a fertőzöttek folyamatosan emelkedő száma miatt – jelentette a ynet kedden.

Szerda reggel nyolctól egy hétig “korlátozott negyed” lesz az Elad nevű kisváros és Tibériás több lakónegyede. Júniusban Eládban 53, Tibáriáson pedig 78 új fertőzést diagnosztizáltak. Hamarosan várhatóan újabb helyekről döntenek az egészségügyi minisztérium ajánlásai alapján.

Az ilyen zárt negyedeket nem szabad elhagyni, csak gyógykezelés végett, alapvető élelmiszer vásárlására, jogi eljárások miatt, közvetlen rokonok temetésére, külön élő szülőknél a gyermekek átadásához, és hatósági engedéllyel más rendkívüli esetekben.

Ezekre a helyekre csak a mentősök, a rendőrség és a katonaság léphet be a helyi lakosok mellett, az orvosi személyzet, a szociális munkások, újságírók, valamint az ott dolgozó munkavállalók, és az érettségi vizsgákra lehet ki- és beutazni.

A járvány újabb fellángolását jelzi, hogy az utóbbi egy napban 459 új esetet találtak, s ennyi új fertőzöttet legutóbb április 22-én jegyeztek fel Izraelben. Az utóbbi hetekben folyamatosan és fokozatosan emelkedik az koronavírus hordozóinak a száma.

- Hirdetés -

A kórházi ápolásra szorulók száma 11-el 189-re nőtt, viszont a súlyos állapotban lévők száma 46-ről 40-re csökkent, és a lélegeztetőgépen lévők száma is 29-ről 27- re mérséklődött.

Hétfőn 12 970 tesztet végeztek el a fertőzöttek azonosítására, s közülük 2,6 százalék bizonyult vírushordozónak. Jelentős gócpontok még a Tel-Avivtól északra lévő Bat Jam, az ultraortodox Bné Brak, valamint az ország északi részében található, arabok lakta Arara és Umm el-Fahem.

Izraelben jelenleg 5299 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ez a szám május 29-én még 1917 volt. A járvány megjelenése óta eddig 21 467 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 308-an haltak meg a Covid-19-betegségben.